Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

FOTO: Popadané stromy, lidé bez proudu, problémy v dopravě. Vysočinu celý den trápil silný vítr

Hasiči na Vysočině od samého rána bojují s velmi silným větrem. V nárazech během dne dosahoval rychlosti až 90 kilometrů za hodinu, na horách i 110 km/h. Podle posledních zpráv od mluvčí krajských hasičů Petry Musilové už naštěstí pomalu slábne. K 18:00 měli na svém kontě hasiči celkem 130 výjezdů.

Nejvíce problémů vítr způsobil na Jihlavsku. Hasiči nejčastěji odstraňovali popadané stromy a větve. Ty bránily plynulému provozu na silnicích.

Problémy byly také na železnici. Přibližně na šest hodin byl dnes přerušen provoz na trati mezi Jihlavou a Kostelcem u Jihlavy kvůli stromům popadaným na trati. Vlaky na uvedené trati přestaly jezdit před 8:00, provoz byl obnoven kolem 15. hodiny.

Silný vítr na Vysočině zaměstnal hasiče

Pondělí, 30. září 2019, 20:04

Silný vítr na Vysočině zaměstnal hasiče
Silný vítr na Vysočině zaměstnal hasiče

Vlaky kvůli nepříznivému počasí stály i mezi Rožnou a Bystřicí nad Pernštejnem na Žďársku, kde byly problémy od 10:40. Po 16:00 se podařilo po asi dvou hodinách obnovit provoz mezi Žďárem nad Sázavou a Novým Městem na Moravě. Dopoledne stromy blokovaly provoz také mezi Jihlavou a obcí Bransouze na Třebíčsku, mezi obcemi Lípa a Herálec na Havlíčkobrodsku a u Nové Cerekve na Pelhřimovsku.


Meteorologové vydali výstrahu přes silným větrem. A jejich předpověď se opravdu naplnila. Od rána i na Vysočině fouká silný vítr, hasiči tak mají plné ruce práce.

  

Vítr způsobil také poruchy v dodávkách elektrické energie. E.ON eviduje poruchy na Třebíčsku a v okolí Velkého Meziříčí. Podle mluvčí skupiny ČEZ Šárky Lapáčkové Beránkové stoupl odpoledne počet poruch na Havlíčkobrodsku, kde tak bylo bez proudu asi 1300 domácností.

Na Třebíčsku a v okolí Velkého Meziříčí bylo dopoledne bez dodávek elektrické energie 1500 domácnosti. Odpoledne se jejich počet snížil na 700. Na Havlíčkobrodsku postihl výpadek proudu k 16:00 asi 1300 domácností, řekla Lapáčková Beránková. Důvodem byly tři poruchy na vedení vysokého napětí. Před 15:00 byly podle mluvčí bez proudu jen desítky odběrných míst.

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj HZS Kraje Vysočina, ČTK

Štítky vítr, výstraha, počasí, meteorologové, Kraj Vysočina, strom, Jihlava, okres Havlíčkův Brod, okres Třebíč, okres Jihlava, Velké Meziříčí, E.ON, Kostelec, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Popadané stromy, lidé bez proudu, problémy v dopravě. Vysočinu celý den trápil silný vítr | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.