Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hejtman Vysočiny Běhounek: Mnoha dopravním komplikacím na dálnici se dá předcházet

Dlouhé kolony, kolabující doprava či úplné zastavení provozu. Tak zná řada řidičů v posledních měsících dálnici D1. Na jejím nejvýše položeném úseku u Větrného Jeníkova především v zimním období panují specifické klimatické podmínky, které v kombinaci s nezkušeností některých řidičů i nynější modernizací jsou téměř zárukou dopravních komplikací.

„Jakákoliv nestandardní situace v plynulosti provozu dálnice se okamžitě projevuje na silnicích našeho kraje, které samozřejmě kapacitně nejsou schopny množství vozidel opouštějící dálnici pojmout. I z hlediska krizového řízení Kraje Vysočina proto dlouhodobě usilujeme na úrovni státu a ministerstev o hledání funkčního nastavení komunikace mezi složkami Integrovaného záchranného systému, Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Ministerstvem dopravy ČR a Krajem Vysočina,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Ještě doplňuje, že řada jejich zkušeností dokazuje, že mnoha potížím se dá vzájemnou koordinací předejít. Proto toto téma bylo jedním z hlavních bodů pracovní cesty Jana Hamáčka, ministra vnitra ČR, po našem kraji.

PSALI JSME: VIDEO: Za včerejší kolaps na D1 může nepřipravenost modernizovaného úseku. Ministerstvo dostane dopis, řekl hejtman Běhounek

„Ač policisté z dálničního oddělení Velký Beranov na D1 vždycky dělají vše, co je v jejich silách, klíčem ke zlepšení situace, aktuálně hlavně na opravovaných úsecích, je úzká spolupráce všech dotčených aktérů,“ potvrzuje Jan Hamáček, ministr vnitra ČR. Zároveň podpořil i nutnost řešení nedostatku odstavných ploch pro kamiony či rezervy v proměnném značení dálnice.

Kromě dopravy a práce policie se ministr společně s hejtmanem zúčastnil výjezdního jednání Bezpečnostní rady Kraje Vysočina, které se konalo v ženské věznici ve Světlé nad Sázavou. Třetím tématem byla péče o seniory a slavnostní zahájení stavby domova pro seniory v Chotěboři. Nových 120 lůžek buduje společnost SeneCura, významný soukromý poskytovatel pobytových sociálních služeb. Moderní budova pro život seniorů vyroste do konce roku 2020 a pokryje zatím nedostatečnou síť lůžek péče o seniory v severní části kraje.

Tisková zpráva | Foto Kraj Vysočina

Štítky dálnice, D1, doprava, kolaps, hejtman, Jiří Běhounek, Kraj Vysočina, Dálnice D1, Česko, Větrný Jeníkov, Jan Hamáček, Ředitelství silnic a dálnic, Ministerstvo dopravy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Vysočiny Běhounek: Mnoha dopravním komplikacím na dálnici se dá předcházet | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.