Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočinský Klub českých turistů vyrazí do terénu. Zkontroluje trasy pro pěší i cyklisty

Klub českých turistů (KČT) také letos plánuje opravy, obnovu a pravidelnou údržbu značení turistických tras pro pěší, cyklisty i lyžaře. Mělo by jim na to stačit 370 tisíc korun. Tuto částku jim v tomto roce přispěje Kraj Vysočina.

Tyto aktivity KČT kraj podporuje už od roku 2003. Za tu dobu se na obnově regionálního turistického značení podílel částkou přesahující 4,7 milionů korun.

„Na Vysočině se příznivci zdravého pohybu starají celkem o 3 206 kilometrů pěších a lyžařských turistických tras, ze kterých každoročně 115 kvalifikovaných značkařů obnovuje jednu třetinu a vyměňuje zhruba jednu pětinu informačních prvků a směrníků. Děje se tak obvykle pouze za symbolickou odměnu,“ informovala náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.

PSALI JSME: FOTO: Turisté na Vysočině zahájili sezónu v mrazu. Sešlo se jich víc než šest set 

Zmíněný klub se nevěnuje jen trasám pro pěší. KČT udržuje skoro 2,5 tisíce kilometrů tras určených pro cyklisty, Klub udržuje také skoro 2,5 tisíce kilometrů cyklistických tras, které během několika následujících týdnů chtějí kompletně zkontrolovat a následně provést opravy. Hotovo by mělo být nejpozději do konce července.

„Na základě zjištěných skutečností budou objednány a dokoupeny chybějící cykloznačky, instalační materiál a závady a nedostatky na trasách postupně odstraní tak, aby značení na Vysočině bylo opět v pořádku,“ uvedl Jaroslav Šlechta, předseda KČT na Vysočině.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky KČT, turisté, údržba, trasa, Klub českých turistů, cyklista, Kraj Vysočina, Jana Fischerová, Jaroslav Šlechta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinský Klub českých turistů vyrazí do terénu. Zkontroluje trasy pro pěší i cyklisty | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.