Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Vysočinu zasáhla bouřka. Hasiči čerpali vodu ze sklepů a čistili silnice od nánosů bahna

Pondělní zásahy hasičů na Vysočině se točily zejména kolem bouřky a prudkého deště, který se prohnal naším krajem. Celkem vyjížděli v souvislosti s počasím k necelým třem desítkám událostí, nejvíc problémů řešili na Pelhřimovsku. Jednotky nejčastěji čerpaly vodu ze zatopených sklepů, čistily vozovky od nánosů bahna a pročišťovaly ucpané kanalizace.

Na Pelhřimovsku zasahovali hasiči u dvanácti událostí. „Vodu ze zatopených sklepů domů čerpali například v Chvojnově, Křelovicích nebo v Hořepníku. U Eše a Čížkova odstraňovali hasiči stromy, které padly na komunikace, a bránily tak plynulému provozu,“ uvedla Petra Musilová, mluvčí krajských hasičů.

Zásah hasičů byl nutný i v Pavlově na Havlíčkobrodsku, kde hasiči odčerpávali vodu ze zatopeného sklepa domu. V Hodicích na Jihlavsku hasiči odstraňovali bahno z vozovky. „Na Třebíčsku zasahovali hasiči například v Římově, kde čistili ucpanou kanalizaci, nebo v Opatově, kde čerpali vodu ze zatopeného sklepa domu,“ uzavřela s informací Musilová.

Foto Tomáš Kaser

Štítky hasiči, bouřka, déšť, zásah, Kraj Vysočina, sklep, okres Pelhřimov, dům, Čížkov, Hořepník, Křelovice, okres Havlíčkův Brod, Pavlov, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočinu zasáhla bouřka. Hasiči čerpali vodu ze sklepů a čistili silnice od nánosů bahna | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.