Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Vysočině v noci přituhlo. Nejnižší teplotu meteorologové naměřili v Hubenově a Počátkách

Dnes ráno asi málokdo ven vyšel bez čepice, šály a rukavic, protože bylo opravdu hodně mrazivo. Přesto se ranní teploty nepřiblížily těm rekordním. Největší zima byla dnes ráno lidem v Hubenově a v Počátkách.

Na prvním uvedeném místě se teplota vyšplhala na minus 13,2°C, v Počátkách to bylo minus 13,1°C. „V Hubenově bylo v roce 2010 naměřeno rovných minus 20°C,“ doplňuje k teplotám pro dnešní den Ivana Záluská z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pro dnešní den nebyl na žádné stanici v Kraji Vysočina překonán rekord minimální teploty. „Rekord zatím stále drží Havlíčkův Brod, kde byla v roce 1940 zaznamenána teplota minus 25,9°C. Chladněji bylo ve stejném roce v Kamenici nad Lipou, a to minus 29,2°C,“ říká Záluská.

Neohřáli se ani lidé v Jihlavě. „Dnešní nejnižší teplota, kterou jsme zaznamenali, dosáhla minus 12,9°C," říká Petr Janoušek, dobrovolný pozorovatel počasí z ČHMÚ Jihlava, Hruškové Dvory. 

Přes den bude na Vysočině oblačno až zataženo, teploty se nedostanou nad nulu. Během odpoledne by se mohly vrátit sněhové přeháňky, slabě sněžit by mělo na většině území kraje.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky teploty, mráz, rekordy, ČHMÚ, Kraj Vysočina, Hubenov, Počátky, Český hydrometeorologický ústav, Jihlava, Havlíčkův Brod, Kamenice nad Lipou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v noci přituhlo. Nejnižší teplotu meteorologové naměřili v Hubenově a Počátkách | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.