Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Velká voda na Vysočině. V Jihlavě se rozběhlo vodní kolo, na kapli na Křemešníku spadl strom

Vysočina má za sebou třetí den, kdy bojuje s přívalovými srážkami. Ty dnes doprovodil silný nárazový vítr, který komplikoval dopravu, hlavně na železnici. Řada domácností se ocitla bez elektřiny, dopoledne pro část Vysočiny dokonce platil kalamitní stav.

VIDEO: Provoz na všech trasách je omezen nebo zastaven, řekl hejtman k situaci na vysočinské železnici

Situace na kolejích je komplikovaná, a to na tratích na Brno, Pardubice i České Budějovice, řekl k aktuálnímu vývoji hejtman Vítězslav Schrek (ODS + STO). Problémy pociťují i řidiči osobních aut, zavřených je téměř dvacet úseků silnic.

 K dnešní 18. hodině jsou na území Kraje Vysočina dosaženy třetí stupně povodňové aktivity na osmi sledovaných profilech. „Konkrétně jde o Doubravu v obciBílek, Sázavu v Havlíčkově Brodě/obci Pohledští Dvořáci. Tam nám jde profil stále pomaličku nahoru, podobná situace bude tedy ve městě Havlíčkův Brod), v Chlístově, zde je optimistická předpověď, Želivka – profil Želiv, Želetavka v  Jemnici, kde voda kolem třetího stupně povodňové aktivity stále osciluje," vyjmenovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Dešťové srážky na Vysočině ustály, přesto v Jimramově na Žďársku, na měrném profilu řeky Fryšávky, se opět zvedla hladina na druhý povodňový stupeň. Podle informací od krajské mluvčí hasičů Petry Musilové je na místě několik jednotek hasičů.

Stejný stupeň platí i u Svratky v Dalečíně, na Jihlavě v Brancouzích a na Borovském potoku na stanici Stříbrné Hory.

Redakce Jihlavské Drbny situaci neustále monitoruje. Podívejte se na dnešní fotogalerii z několika problematických míst na Vysočině.

Přívalové deště na Vysočině, 15.9.2024

Neděle, 15. září 2024, 20:15

Hasiči z Kraje Vysočina, foto: HZS Kraje Vysočina
Hasiči z Kraje Vysočina, foto: HZS Kraje Vysočina
 

Například v Třebíči na hřbitově poškodil spadlý strom několik hrobů, silný vítr úřadoval i na Křemešníku, strom zde spadl na kapli tamního kostela.

Vodní kolo u Zoo Jihlava 

Trochu jiným pohledem na povodně je vodní kolo poblíž Zoo Jihlava, které se vlivem zvýšené vodní hladiny po letech znovu rozběhlo. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková, se svolením HZS Kraje Vysočina, se svolením Město Havlíčkův Brod, se svolením Město Třebíč, Facebook

Štítky srážky, déšť, počasí, foto, video, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Velká voda na Vysočině. V Jihlavě se rozběhlo vodní kolo, na kapli na Křemešníku spadl strom | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.