Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Hygienici na Vysočině objíždí dětské tábory. Zjistili plíseň na zdech, zajímají je i jídelníčky

Také během druhého prázdninového měsíce pokračovali hygienici na Vysočině v kontrolách letních táborů. Jak informovala mluvčí Krajské hygienické stanice Jana Böhmová, za první polovinu srpna hygienici v rámci celého regionu zkontrolovali dalších 32 letních táborů. A odhalili dvě pochybení.

Za první polovinu srpna jsme řešili na táborech spíše drobnější pochybení. Ve dvou případech nebyla zotavovací akce v řádném termínu ohlášena na krajskou hygienickou stanici. Další závady se týkaly ubytování. Ve stanech s podsadou nebyl prostor pro uložení osobních věcí dostatečně chráněn proti vlhku. Druhá závada se týkala nedostatečně prováděného úklidu hygienického zázemí ve zděné budově a výskytu plísní na zdech,“ shrnula Kamila Hodačová, vedoucí oddělení hygieny dětí a mladistvých KHSV.

KHSV má doposud nahlášeno 265 zotavovacích akcí se 374 běhy, kam je přihlášeno 26 237 dětí. Dále je ohlášeno 47 jiných podobných akcí se 61 běhy, s ohlášenou účastí 1416 dětí.

Zdroj: KHSV 

Hygienici se na táborech zaměřují i na skladbu jídelníčků. Zajímá je to, jestli je dětem nabízená pestrá a vyvážená strava, která odpovídá nejnovějším výživovým doporučením, Velký důraz je v těchto tropických dnech kladen na dodržování pitného režimu dětí a doporučovány jsou spíše klidové aktivity ve stínu. „Určitě nedoporučujeme podnikat s malými táborníky dlouhé celodenní pochody nebo sportování na přímém slunci. Snadno může dojít k přehřátí organismu, úpalu nebo úžehu,“ radí Kamila Hodačová.

„Za letošní letní sezónu hygienici zkontrolovali již 127 táborů. Situace je stále klidná. KHSV dosud neřešila na žádném z táborů šíření infekčního onemocnění. Za první polovinu srpna nebyl podán podnět na nevyhovující podmínky a žádný tábor nemusel být evakuován z důvodu záplav,“ dodala mluvčí KHSV Jana Böhmová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina | Zdroj Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina

Štítky tábor, kontrola, hygiena, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici na Vysočině objíždí dětské tábory. Zjistili plíseň na zdech, zajímají je i jídelníčky | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.