Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Je maminkou, policistkou a úspěšnou plavkyní. Dominika z MČR na Vysočinu přivezla pět medailí

Chotěbořští policisté mají ve svých řadách kolegyni, která je úspěšnou plavkyní. Dominika Mrkosová dostala nyní od policejního ředitele na Vysočině Miloše Trojánka skleněnou plaketu a kázeňskou odměnu, a to jako poděkování za vzornou sportovní reprezentaci Vysočiny na policejním mistrovství České republiky v plavání se záchranou tonoucího, které se konalo 28. března v Mělníku.

„Usměvavá policistka, která v současné době slouží na obvodním oddělení v Chotěboři, přivezla z plaveckého mistrovství na Vysočinu pět medailí – čtyři zlaté a jednu stříbrnou, když ovládla čtyři individuální plavecké disciplíny – 100 metrů znak, 50 metrů volný způsob, 50 metrů motýlek a 50 metrů znak,“ vyjmenovala úspěchy Dana Čírtková, mluvčí policistů na Vysočině.

„Sáhla jsem si na dno." 

Dobrou přípravu a skvělou fyzickou kondici prokázala také ve velmi náročné záchranářské disciplíně – záchranném plavání v oděvu, kde obsadila druhé místo a získala cenný stříbrný kov. „V této disciplíně jsem si při závodu doslova a do písmene sáhla na dno, protože plavete v mokrém oděvu a pak musíte ze dna plaveckého bazénu, v tomto případě z hloubky 4 metrů, vytáhnout figurínu a zachránit ji. Navíc při záchraně musíte figurínu držet po celou dobu oběma rukama tak, aby byl její obličej nad vodou, a tak při plavání nemůžete žádným způsobem zapojit ruce. V opačném případě by totiž hrozila diskvalifikace,“ svěřuje Dominika Mrkosová své čerstvé zážitky s tím, že to ale byla obrovská výzva a cíl, který si mohla splnit.

„Je velká škoda, že na republiku letos podle dosavadních informací nebude navazovat mistrovství Evropy, protože údajně nemá evropský šampionát kdo pořádat,“ doplňuje Dominika, která by se velmi ráda utkala se soupeřkami na úrovni Evropy, kdy tomu tak v jejím případě bylo již v roce 2017 na Policejním mistrovství Evropy v plavání v německém Hannoveru.

Úspěšné policistce je 32 let, u policie je od roku 2016. Kariéru začínala u policistů v Olomouckém kraji. Rodačka z Rožnova pod Radhoštěm studovala na sportovním gymnáziu ve Zlíně a poté pokračovala studiem Fakulty tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, kde si zvolila obor tělesná výchova a sport.

Na Vysočinu se dostala díky manželovi 

Sport ji ovládl už v dětství a nejvíce si zamilovala plavání, kterému věnovala veškerý čas. A po náročné dřině při pravidelných trénincích přicházely také výsledky a obrovská radost z nich. Po ukončení vysoké školy si překvapivě vybrala povolání policistky. Při studiu základní odborné přípravy se seznámila se svým manželem, kterého poté následovala na Vysočinu na Havlíčkobrodsko, kde společně založili rodinu. A jak se říká, žena stihne současně zvládat mnoho úkolů, a to platí o Dominice na sto procent,“ popisuje Čírtková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, reprezentace, medaile, plavkyně, plavání, Dominika Mrkosová, Chotěboř, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je maminkou, policistkou a úspěšnou plavkyní. Dominika z MČR na Vysočinu přivezla pět medailí | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.