Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Vysočině je otevřená jen sjezdovka na Šacberku. Běžkaři mohou vyrazit na Český mlýn

Na Vysočině je otevřená poslední lyžařská sjezdovka na Šacberku u Jihlavy, vlek by tam měl jezdit nejméně do neděle. Zbývající skiareály v kraji už zavřely kvůli počasí bez mrazů. Také pro běžkaře podle zjištění ČTK nabízí trať pouze krajské město. Novoměstská Vysočina Arena bude od pátku do neděle pro rekreační lyžaře nepřístupná kvůli biatlonovým závodům.

Skoro 400 metrů dlouhá sjezdovka Šacberk je na okraji jihlavské městské části Zborná. V této zimní sezoně se tam lyžuje od 8. prosince. „Předpokládáme, že do neděle jistě pojedeme, pak uvidíme," řekl Pavel Havlíček, který skiareál provozuje.

O trať pro běžkaře v jihlavském Českém mlýně se stará spolek Lyžařské Jihlavsko. Okruh měřící okolo 600 metrů asi bude muset brzo zkrátit. „Zájem od lyžařů stále je, takže se to snažíme nějakým způsobem udržovat," řekl Martin Kratochvíl ze spolku. Trať by mohla sloužit ještě pár dní. „Nedokážu říci kolik, protože ty teploty jsou poměrně vysoké a občas i sprchne," uvedl. Podotkl, že by pomohlo, kdyby bylo k nule alespoň v noci. I na této trati se dá lyžovat od 8. prosince.

Na Vysočině začalo sněžit v druhé polovině listopadu, první vleky se na kopcích rozjely začátkem prosince. Před Vánocemi část sjezdovek přerušila provoz kvůli oblevě. Doplnit zásoby technického sněhu provozovatelům umožnily mrazy v lednu, ve druhé polovině minulého měsíce se dalo lyžovat na 12 svazích. Kvůli dalšímu oteplení pak začaly skiareály znovu postupně přerušovat provoz. Dostatek přírodního sněhu pro běžkaře byl v kraji tuto zimu jen na začátku prosince.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky lyžování, sjezdovka, skiareál, běžky, počasí, rekreace, hory, Jihlava, Šacberk, Český mlýn, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je otevřená jen sjezdovka na Šacberku. Běžkaři mohou vyrazit na Český mlýn | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.