Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hodina veřejného bruslení stojí v kraji nejčastěji 50 až 80 korun. Omezenou nabídku teď mají lidé v Jihlavě

Zimní stadiony na Vysočině nabízejí týdně několik hodin bruslení pro veřejnost. Nejčastěji se platí od 50 do 80 korun za hodinu. Zájem stoupá s příchodem chladného počasí. Omezenou nabídku mají lidé v Jihlavě, kde je kvůli stavbě nové arény k dispozici jen původní tréninková plocha, takzvaný zimáček. ČTK to zjistila u provozovatelů stadionů.

„Protože máme k dispozici jen jednu ledovou plochu, tak máme opravdu převis poptávky. Co se týče tohoto a příštího týdne, tak jsme úplně plní, takže tam bohužel prostor na veřejné bruslení není. Ale když se nám třeba uvolní nějaké hodiny, tak ho tam okamžitě dáváme. Lidé by se měli dívat na naše webové stránky, nemůžeme garantovat žádné pravidelné termíny, to bohužel v naší momentální situaci nejde," řekla Tereza Ščerbanová, výkonná ředitelka HC Dukla Jihlava.

Veřejné bruslení začal stadion nabízet už před několika týdny, ale kvůli teplému počasí o ně ještě nebyl velký zájem. Běžně ale bývá kapacita naplněná, bruslí i více než 150 lidí. Zájem se snižuje jen v období Vánoc, kdy mají lidé k dispozici kluziště na Masarykově náměstí. „Pevně věřím, že až bude postavená nová hala, najedeme na pravidelný režim veřejných bruslení a jiných akcí pro veřejnost," řekla Ščerbanová.

Horácká multifunkční aréna bude stát v místě starého zimního stadionu. V součtu je to projekt za 1,9 miliardy korun. Dostavěná má být v roce 2025.

Primátor Jihlavy řešil s předchůdci novou arénu. Je to pro město přepych, mám obyčejný strach, řekl Výborný

Dnešní podvečer patřil na jihlavské radnici debatě současného primátora Petra Ryšky, který pozval své předchůdce – Vladimíra Hinka, Vratislava Výborného, Rudolfa Chloupka, Jaroslava Vymazala a Karolínu Koubovou. Ze setkání, které mohli lidé...

Hodinová sazba veřejného bruslení v Jihlavě je 80 korun, zvyšovala se o 20 korun. „Náklady šly enormně nahoru, ale snažíme se to držet v nějaké lidské rovině," řekla Ščerbanová.

Mírně se zdražovalo i v Pelhřimově. Dospělí platí 50 korun, o deset korun víc než loni, dětská třicetikorunová vstupenka se nezdražovala.

Pelhřimovský stadion nabízí bruslení pro veřejnost dvakrát v týdnu v pevných termínech a přidává i termíny navíc. Další dva termíny jsou zvlášť vyhrazené pro bruslení seniorů. „U nás má veřejné bruslení poměrně velkou oblibu, jakmile bude počasí, kdy už se nedá sportovat venku, chodí lidí víc. V průměru máme asi 80 návštěvníků," řekl jednatel Pelhřimovské sportovní, s. r. o. Martin Mareš.

Veřejnost může bruslit také v Moravských Budějovicích, kde se za hodinu platí také 50 korun. „Cena se zvyšovala naposledy loni, pro aktuální sezonu se se zdražením nepočítá," řekla Miroslava Bendová, ředitelka společnosti Zikos, příspěvkové organizace města, která stadion provozuje. „Nabízíme sedm hodin týdně, ale zájem je ještě malý, protože počasí do minulého týdne prostě bylo letní, teď se to snad trošku zvedne," řekla Bendová. V sezoně chodí průměrně 100 lidí na hodinu, nejvíc okolo Vánoc.

Veřejné bruslení nabízí na Vysočině také Třebíč, Telč, Ledeč nad Sázavou, Velké Meziříčí, Velká Bíteš, Náměšť nad Oslavou, Humpolec, Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Světlá nad Sázavou či Chotěboř.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mariakray/pixabay

Štítky bruslení, sport, volný čas, kondice, zábava, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodina veřejného bruslení stojí v kraji nejčastěji 50 až 80 korun. Omezenou nabídku teď mají lidé v Jihlavě | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.