Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Také umělci na Vysočině otevřou své ateliéry. Lidé uvidí třeba to, jak se vyrábí vánoční ozdoby

Už tento víkend umělci na Vysočině otevřou zájemcům své ateliéry a ukážou jim, co umí. Den otevřených ateliérů se bude po celé zemi konat již potřinácté. Profesionální i amatérští tvůrci lidem představí svoji tvorbu od malířství, sochařství, keramiky, designu, řezbářství až po rozmanitá řemesla, jako je zpracování kůže nebo proutí a mnoho dalšího. Součástí akce je také možnost volného vstupu do některých muzeí a galerií.

Dveře svých dílen už po třinácté otevře více než stovka umělců z celého kraje. Například umělecký kovář Tomáš Popela ukáže, jak se vyrábí kovaná zvonička. „Zabývám se výrobou kovaných výrobků. Ať už malých dárkových předmětů, seker, mříží, plotů či zábradlí," zve na webu akce kovář Tomáš Popela, který má ateliér v Bohdalově. 

Návštěvníci mohou zavítat třeba i do Křoví, kde svůj um předvede dvojice umělců Rostislav Župka a Jan Šebek. Zde bude hlavním tématem dřevo a dřevěné výrobky a stavby. Do letošního Dne otevřených ateliérů se zapojí třeba i jihlavská Galerie Výheň. Tady svoje dílo ukážou Poldi a Gabriela Habermannovi. 

Na Vánoce návštěvníky naladí ateliér v Mrákotíně, tady lidé budou moci zhlédnout výrobu vánočních ozdob. Kompletní přehled všech zapojených ateliérů je ZDE. 

„Zážitky spojené s uměním návštěvníkům zprostředkují také některé umělecké školy a spolky sdružující různé tvůrce. Každý zapojený ateliér je označen červenobílou vlajkou nebo plakátem," říká mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová. 

Akci organizuje krajská příspěvková organizace Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, Kompletní přehled všech zapojených ateliérů je ZDE

Ohodnoť článek

Foto doavysocina.cz | Zdroj Kraj Vysočina, doavysocina.cz

Štítky ateliér, tvorba, umění, umělec, tvorba, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Také umělci na Vysočině otevřou své ateliéry. Lidé uvidí třeba to, jak se vyrábí vánoční ozdoby | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.