Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Třicet úmrtí v roce 2022 při nehodách. Při té nejtragičtější zemřeli tři mladí muži, jednomu bylo pouze 15 let

Loni zemřelo na Vysočině při dopravních nehodách podle předběžných informací policie a ČTK 30 lidí, o osm víc než v roce 2021. Nejtragičtějším měsícem roku byl říjen, kdy na silnicích zahynulo pět lidí. Naopak nejpříznivější byl červenec, kdy při nehodách nikdo nezemřel. Nejhorším dnem roku byla sobota 29. října, kdy na silnicích zemřeli tři lidé.

Loni se stalo na silnicích v kraji 4680 nehod, o 475 víc než v předchozím roce. Nejtragičtější bilanci má okres Pelhřimov, kde zemřelo 16 lidí. Předloni to bylo Jihlavsko se 14 oběťmi nehod. Loni na Jihlavsku naopak zemřelo při nehodách nejméně lidí ze všech okresů Vysočiny, a to čtyři. Nejčastější příčinou nehod byl špatný způsob jízdy, pak nepřiměřená rychlost.

Mezi nejtragičtější patřila minulý rok nehoda osobního auta na Žďársku, při níž 29. října zahynuli tři mladí lidé. Mezi obcemi Rousměrov a Bory vyjelo auto v zatáčce mimo silnici, převrátilo se na střechu a narazilo do stromu. Zemřel devatenáctiletý řidič i oba spolucestující, jimž bylo 19 a 15 let.

K jedné z tragičtějších havárií na Vysočině za posledních několik let došlo v sobotu odpoledne mezi obcemi Bory a Rousměrov na Žďársku. Havárii dopravního vozidla nepřežily tři mladé osoby.

Rovněž tři oběti měl 6. června střet osobního auta a dodávky na dálnici D1. Tato nehoda se stala na 128. kilometru dálnice na Žďársku. V dodávce s rumunskou poznávací značkou jelo pět lidí. Dva podlehli zraněním na místě, třetí zemřel o den později v nemocnici. Zranění byli také zbývající cestující z dodávky. V osobním autě jel jen řidič, ten vyvázl bez poranění.

Už třetí oběť má pondělní dopravní nehoda, která se stala na D1 na Vysočině, konkrétně na 128. kilometru dálnice na Žďársku. Svému zranění na místě podlehli dva muži cizí národnosti, dva další zranění muži byli letecky transportováni do...

Tragicky skončila také nehoda v posledním týdnu uplynulého roku. U Kožichovic na Třebíčsku 27. prosince srazil autobus dva chodce. Osmačtyřicetiletý muž zemřel, druhého sraženého převezli záchranáři do nemocnice s lehčími zraněními.

Tragédie se stala dnes ráno před šestou hodinou na silnici u Kožichovic na Třebíčsku. Autobus tam srazil dva chodce, jeden z nich střet nepřežil.

Předloni se na silnicích kraje těžce zranilo 63 lidí, meziročně o 22 méně. Lehce zraněných bylo loni 1170 lidí, předloni 1009. Předběžná škoda způsobená při dopravních nehodách je 373,7 milionu korun, což je o 39,8 milionu víc než v předchozím roce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky úmrtí, nehoda, automobilová, statistika, Vysočina, 2022

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třicet úmrtí v roce 2022 při nehodách. Při té nejtragičtější zemřeli tři mladí muži, jednomu bylo pouze 15 let | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.