Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Vysočině je v provozu sedm sjezdovek i umělá ledová stěna ve Víru. Užijí si i běžkaři

Na Vysočině se dá lyžovat na sedmi sjezdovkách, na silvestra a na Nový rok budou mít některé kratší provozní dobu. Oslovení vlekaři uvedli, že mají zatím dobré sněhové podmínky, uškodilo by jim, kdyby hodně pršelo. Otevřená je zatím také umělá ledová stěna na skále ve Víru na Žďársku. Přírodní sníh pro běžkaře v oblevě odtál. Využívat zatím mohou uměle zasněžené tratě v Jihlavě a ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.

Na Žďársku jsou otevřené sjezdovky Harusův kopec, Fajtův kopec a Nový Jimramov, na Jihlavsku Čeřínek, Šacberk a Luka nad Jihlavou, lyžuje se také na Křemešníku u Pelhřimova. Návštěvnost skiareálů se zlepšuje od středy, kdy se ochladilo a přes den i svítí slunce. Provozovatelé přičetli předchozí nižší zájem špatnému počasí i velké nemocnosti v rodinách.

„Marketingově, jak říkáme, když na jihlavském náměstí napadnou tři centimetry sněhu, tak jdou všichni lyžovat. Takhle jdou většinou na procházky," řekla Magda Vaňková, která se stará o sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku u Pelhřimova. Poslední den v roce na nich bude lyžování končit asi dvě hodiny po poledni a na Nový rok se otevřou v 10:00.

„Budeme určitě lyžovat dál," řekl Pavel Havlíček ze skiareálu Šacberk u Jihlavy. Uvedl, že díky předchozím mrazům se podařilo udělat velké zásoby technického sněhu. O víkendu tato sjezdovka provoz zkracovat nebude.

Běžkování v Jihlavě 

Na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí bude vlek na silvestra jezdit do 18:00, na Nový rok se tam začne lyžovat hodinu po poledni. Na novoměstském Harusově kopci bude sjezdovka v sobotu otevřená do 17:00, v neděli bude tamní lanová dráha v provozu od 9:00 do 19:00.

Běžkaři mohou pořád využívat půl kilometru dlouhou trať s technickým sněhem v rekreačním areálu Český mlýn v Jihlavě.

Ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě může veřejnost ve vyhrazených hodinách lyžovat na 1,3 kilometru dlouhém horním okruhu a na 500 metrů dlouhé trati přímo na stadionu. Horní okruh je přístupný od 11:00 do 19:00 a trať na stadionu mezi 7:00 a 14:00. Pravidla, která tam běžkaři musí dodržovat, jsou na webu areny.

Umělý ledopád na skále ve Víru na Žďársku je pro lezce otevřený od 19. prosince. Ledu je zatím dost, poslední dva dny se i ochladilo. „Uvidíme, co udělá to avizované teplo, co má být na silvestra," řekl Slávek Matuška ze spolku, který stěnu připravuje.

Podle meteorologů by na Vysočině mohly denní teploty o víkendu překročit i deset stupňů Celsia, mrznout by nemělo ani v noci.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mistopisy.cz

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je v provozu sedm sjezdovek i umělá ledová stěna ve Víru. Užijí si i běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.