Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Vysočina má za sebou mrazivou noc. V Jihlavě byl překonán rekord z roku 1968

Vysočina se i dnes probudila do mrazivého dubnového rána. V našem kraji byly dokonce zaznamenány dva teplotní rekordy, a to v Jihlavě a v Libici nad Doubravou.

Vůbec nejchladněji bylo na stanici v Počátkách, kde rtuť teploměru klesla na minus 4,3°C. Nízké teploty jsou hlášeny také z měřicí stanice v Černovicích, Dobešově (-3,6°C) a také ve Velkém Meziříčí (-3,5°C).

„V Kraji Vysočina padly hned dva teplotní rekordy. Konkrétně to bylo v Jihlavě na stanici v Hruškových Dvorech, kde se rtuť teploměru zastavila na minus 2,7°C. Tím byl překonán rekord z roku 1968, kdy bylo naměřeno minus 2,6°C," uvedla Gražyna Knozová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Druhý rekord pro náš kraj padl v Libici nad Doubravou, kde teploměr ukázal hodnotu také minus 2,7°C. „Tímto byl překonán dosavadní rekord z roku 2019. Podle záznamů se rtuť teploměru v uvedeném roce zastavila na minus 1,2°C," dodala Knozová z ČHMÚ. 

Přes den sněhové přeháňky

Podle meteorologů bude dnes přes den polojasno až oblačno, na severovýchodě místy počítejme se sněhovými přeháňkami. Maximální teploty se dostanou na 8 až 12 °C. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky mráz, noc, ráno, počasí, teplota, rekord, ČHMÚ, Vysočina, Kraj Vysočina, Jihlava, teploměr, Libice nad Doubravou, Český hydrometeorologický ústav, Černovice, Velké Meziříčí, Dobešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina má za sebou mrazivou noc. V Jihlavě byl překonán rekord z roku 1968 | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.