Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Vysočině funguje 12 sjezdovek. Na běžkách se dá lyžovat na Žďársku a u Jihlavy

Na Vysočině je od druhé poloviny tohoto měsíce pořád otevřených 12 lyžařských sjezdovek. Tratě pro běžkaře se dají najít na Žďársku a Jihlavsku. V Jihlavě je volně přístupný uměle zasněžený okruh v Českém mlýně. Závodní tratě novoměstské Vysočina Areny ale budou pro rekreační lyžaře ode dneška do neděle zavřené kvůli republikovému mistrovství v běhu na lyžích.

U Nového Města na Moravě jsou běžkařské tratě v terénu například u lesa Ochoza, Skleného, Fryšavy, Kadova, Studnice a Kuklíku. Meteorologové čekají v nejbližších dnech sněhové přeháňky, ale také nárazový vítr s tvorbu sněhových jazyků. „Úprava je tedy plánovaná na sobotu ráno. Doufáme, že se nám podaří tratě upravit na nadcházející víkend," uvedl web Lyžařské Novoměstsko. Ve Žďáru nad Sázavou byly v polovině týdne sjízdné tratě skiareálu u Pilské nádrže.

Část tratí pro běžkaře byla nově upravená u Nového Hojkova na Jihlavsku. V lokalitě Vysoká u Jihlavy se stopy strojově upravit nedaly. Členové spolku Lyžařské Jihlavsko předpokládají jejich obnovení nejpozději v sobotu ráno. Uvedli to na facebooku.

Školní kurzy jsou nejisté 

Sjezdovky během čtvrtka byly na Žďársku otevřené v Novém Jimramově, ve Svratce, na novoměstském Harusově kopci a na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. Na Fajtově kopci se lyžuje na 40 až 50 centimetrech technického sněhu, podmínky jsou dobré. „Dětské vleky, tréninková sjezdovka, hlavní sjezdovka, všechno nám jede," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Kvůli epidemii je podle něj nejistá návštěvnost lyžařských kurzů, objednané školní třídy mohou po testování skončit v karanténě. „Do poslední chvíle nevíte, jestli to klapne, nebo ne," podotkl.

Na Jihlavsku fungují sjezdovky Šacberk, Čeřínek, Luka nad Jihlavou a Mrákotín. Vleky jezdí také ve Vysoké u Havlíčkova Brodu, na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou a na Křemešníku u Pelhřimova. V provozu je i horní část sjezdovky Jalovec u Číchova na Třebíčsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ceskozemepribehu.cz

Štítky lyžování, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, běh na lyžích, sjezdovka, Jihlava, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Nové Město na Moravě, Kuklík, Kadov, Fryšava pod Žákovou horou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině funguje 12 sjezdovek. Na běžkách se dá lyžovat na Žďársku a u Jihlavy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.