Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sjezdovky na Vysočině měly dobrou návštěvnost, přišly stovky lidí. Upravené stopy si užijí i běžkaři

Díky pěknému počasí i vyhovujícím sněhovým podmínkám měla lyžařská střediska na Vysočině o víkendu dobrou návštěvnost. Podle oslovených provozovatelů je navštívily stovky lyžařů. Jezdí se díky technickému sněhu, kterému pomohlo sněžení v minulých dnech.

Na sjezdovce v Mrákotíně na Jihlavsku o víkendu jezdilo až 300 lyžařů. V provozu je od minulého týdne. Na svahu teď leží asi 40 centimetrů technického sněhu, kterému neublížilo ani dnešní mírné oteplení.

Technický sníh je základ i pro sjezdovku Šacberk u Jihlavy, kde leží asi půlmetrová vrstva sněhu. „Sněžení v pátek a sobotu pomohlo na kvalitu, ani ne na kvantitu. Spadlo tady asi deset centimetrů. Když se to zmáčkne, ujezdí se to rolbou, tak je z toho přírodního sněhu nakonec centimetr, ale kvalitě to pomáhá, vždycky je příjemné, když se přírodní sníh s technickým zamíchá," řekl provozovatel sjezdovky Pavel Havlíček.

Dobré podmínky pro lyžování jsou podle něho až od ledna, v prosinci jim výrazně uškodila hlavně obleva okolo přelomu roku. Kontrola očkování před nákupem skipasů podle Havlíčka nepůsobí žádné fronty. „Lidé se chtějí po dvou letech vrátit k lyžování. Opatření (proti covidu-19) berou jako fakt, není s tím v zásadě problém," řekl Havlíček.

Podle Magdy Vaňkové, která se stará o sjezdovky v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku, byla víkendová návštěvnost dobrá, přijelo několik stovek lidí, návštěvníci byli spokojení díky dostatku technického sněhu. Jen malá část jich podle ní využila slevové vouchery organizace Vysočina Tourism, které zajišťují od 17. do 31. ledna desetiprocentní slevu skipasů.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji funguje 12 sjezdovek. Některé nabízejí slevy na jízdy

Na Vysočině je otevřených 12 lyžařských sjezdovek. Pět z nich se zapojilo do propagační kampaně krajské organizace Vysočina Tourism a od tohoto týdne nabízejí lyžařům desetiprocentní slevu na jízdném. Slevový voucher zájemci najdou na turistickém...

„Připadl nám i nějaký prašan a máme dostatek technického sněhu. Na Křemešníku, který je nejvýše položenou sjezdovkou na Vysočině - 765 metrů nad mořem - tak krásně padal sníh, je to vyloženě příjemné horské počasí," řekla Magda Vaňková.

Pro běžkaře jsou na Vysočině upravené stopy v lokalitě Vysoká u Jihlavy, kde je asi pětikilometrový okruh. Upravené tratě jsou i v okolí Nového Města na Moravě na Žďársku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, rekreace, počasí, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, sjezdovka, umělý sníh, Jihlava, okres Jihlava, Mrákotín, Šacberk, Křemešník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sjezdovky na Vysočině měly dobrou návštěvnost, přišly stovky lidí.  Upravené stopy si užijí i běžkaři | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.