Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji funguje 12 sjezdovek. Některé nabízejí slevy na jízdy

Na Vysočině je otevřených 12 lyžařských sjezdovek. Pět z nich se zapojilo do propagační kampaně krajské organizace Vysočina Tourism a od tohoto týdne nabízejí lyžařům desetiprocentní slevu na jízdném. Slevový voucher zájemci najdou na turistickém portálu Vysocina.eu. Tratě pro běžkaře jsou u Nového Města na Moravě a v jihlavském Českém mlýně, kde se pro ně upravuje okruh technickým sněhem.

Slevový voucher mohou lyžaři do konce března uplatnit ve skiareálech na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, ve Svratce a v Novém Jimramově na Žďársku a na sjezdovkách na Křemešníku u Pelhřimova a v Lukách nad Jihlavou. Nabídku dostaly všechny lyžařské areály v kraji. „Je možné, že se v průběhu kampaně zapojí ještě některý další," uvedla ředitelka organizace Vysočina Tourism Olga Königová.

„Cílem téhle akce je turisty na Vysočině víc zdržet, aby využili třeba i ubytování v těch lokalitách, aby využili lepší ceny na skipas. Tak uvidíme, co to přinese," řekla Magda Vaňková, správkyně sjezdovek v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku. Podmínky pro lyžování jsou podle ní dobré. Lyžaře a snowboardisty pochválila za to, že jsou vstřícní a ukazují potvrzení o očkování proti covidu-19. „Bez problémů nám každý u pokladny ukáže Tečku," řekla.

Kde ještě se lyžuje? 

Na Vysočině jsou kromě pěti výše zmíněných skiareálů otevřené sjezdovky Čeřínek, Šacberk a Mrákotín na Jihlavsku, Fajtův kopec u Velkého Meziříčí a na Havlíčkobrodsku Vysoká a Kadlečák. Ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku zatím jezdí kratší vlek v horní části sjezdovky. Provozovatelé to uvedli na webu.

Běžecké tratě jsou u Nového Města na Moravě upravené ze Studnic, včetně malého okruhu na takzvaný fryšavský ledovec přes Rokytno a Tři Studně. „Bohužel úsek mezi Kadovem a Studnicemi není příliš sjízdný z důvodu malé vrstvy sněhu a vystupujícímu kamení a drnů," uvedl dnes web Lyžařské Novoměstsko. Ve vyhrazených hodinách může veřejnost využívat sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny. Tento víkend ale budou nepřístupné kvůli biatlonovým závodům.

Ohodnoť článek

Štítky lyžování, sjezdovka, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, Nové Město na Moravě, Křemešník, Luka nad Jihlavou, Studnice, Svratka, okres Žďár nad Sázavou, Nový Jimramov, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: V kraji funguje 12 sjezdovek. Některé nabízejí slevy na jízdy | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.