Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V soutěži Stavba roku na Vysočině bodoval obchvat, expozice Roštejna i sportoviště v Třebíči

Stavbami Kraje Vysočina za rok 2020 se staly nově vybudovaná sportoviště v Novém Městě na Moravě a v Třebíči, nové expozice hradu Roštejn poblíž Telče a silniční obchvat Velkého Beranova na Jihlavsku. Odborníci hodnotili 18 novostaveb a rekonstrukcí, sdělil předseda pořádajícího spolku Martin Pertl. Veřejnosti se nejvíc líbil Dům přírody Žďárských vrchů, který dostal cenu také od hejtmana kraje.

Soutěž pořádal podevatenácté Spolek Stavba Vysočiny ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Krajem Vysočina. Přehled všech soutěžních staveb je na webu. Vloni slavnostní vyhlášení výsledků nebylo kvůli koronavirové epidemii, ocenění předávali pořadatelé individuálně.

Do soutěže mohli investoři nebo přímí účastníci výstavby přihlásit akce, které byly zkolaudované nebo uvedené do zkušebního provozu od ledna 2019 do konce minulého roku. Výsledky pořadatelé vyhlásili v Humpolci.

Sportovní hala v Novém Městě na Moravě získala titul stavba roku v kategorii novostaveb, odborníci ocenili její včlenění do okolní zástavby. Krytou halu zhruba za 70 milionů korun otevřelo město loni v září.

Nejzdařilejší rekonstrukcí v soutěži byly podle odborné poroty expozice hradu Roštejn, který patří kraji. Opravy hradu spojené s instalací nových expozic za víc než 70 milionů korun probíhaly od května 2017 do minulého roku.

Veřejnost zvolila Dům přírody Žďárských vrchů 

Volnočasový areál v Třebíči - Borovině s víceúčelovými hřišti, skateparkem a in-line dráhou má titul stavba roku v kategorii zaměřené na revitalizaci veřejných prostranství. Radnice na webu uvedla, že sportoviště postavila v místě zchátralého hřiště, zaplatila za něj přes 18 milionů korun.

Silniční obchvat Velkého Beranova získal nejvyšší ocenění mezi soutěžními dopravními stavbami. Po nové části krajské silnice měřící přes čtyři kilometry jezdí auta od loňského podzimu. Její výstavba stála okolo 800 milionů korun.

Úspěch jihlavské polytechniky. Nové výukové centrum bylo nominováno na Stavbu roku 2021

Výukové centrum Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) bylo jako jediná stavba v Kraji Vysočina nominováno na prestižní cenu Stavba roku 2021. Do 29. ročníku celorepublikové soutěže se přihlásilo devadesát staveb, do užšího výběru jich bylo...

Dům přírody Žďárských vrchů, který dostal nejvíc SMS hlasů od veřejnosti, slouží turistům ve vsi Krátká u Sněžného od loňského léta. Návštěvnické centrum vytvořila Agentura ochrany přírody a krajiny ČR rekonstrukcí jednoho ze statků tamní vesnické památkové rezervace.

Soutěž pořádal podevatenácté Spolek Stavba Vysočiny ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Krajem Vysočina. Přehled všech soutěžních staveb je na webu. Vloni slavnostní vyhlášení výsledků nebylo kvůli koronavirové epidemii, ocenění předávali pořadatelé individuálně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Colas

Štítky stavby, soutěž, Vysočina, Kraj Vysočina, sportoviště, Třebíč, Roštejn, hrad, Stavba roku, Nové Město na Moravě, Velký Beranov, Telč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V soutěži Stavba roku na Vysočině bodoval obchvat, expozice Roštejna i sportoviště v Třebíči | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.