Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Úspěch jihlavské polytechniky. Nové výukové centrum bylo nominováno na Stavbu roku 2021

Výukové centrum Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) bylo jako jediná stavba v Kraji Vysočina nominováno na prestižní cenu Stavba roku 2021. Do 29. ročníku celorepublikové soutěže se přihlásilo devadesát staveb, do užšího výběru jich bylo nominováno 33. Vítězové budou známi 18. října.

Hlavním organizátorem soutěže je jako každoročně Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Odborná pětičlenná porota a sbor expertů navštívili v rámci hodnocení během léta všech devadesát přihlášených staveb. Vyhlášení nominací proběhlo v pondělí 6. září v Národním technickém muzeu v Praze.

„Přihlášené stavby představují opravdovou špičku stavitelského umění, a proto nás nominace v této konkurenci nesmírně těší,“ okomentoval úspěch v soutěži rektor VŠPJ Václav Báča. Výukové centrum bylo slavnostně otevřeno loni a rozšířilo studijní zázemí školy o multifunkční prostory zahrnující velkokapacitní posluchárnu a unikátní výukovou továrnu pro Průmysl 4.0.

Autorem návrhu je ateliér QARTA ARCHITEKTURA, dodavatelem stavby třešťská firma Podzimek a synové. Jedná se o nejvýznamnější stavební investici za celou dobu existence VŠPJ, která byla z 90 % financována z dotace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Již tradičně je možné na stránkách www.stavbaroku.cz dát hlas favorizované stavbě v hlasování veřejnosti. Hlasování bude ukončeno v neděli 17. října ve 12 hodin a jeho výsledky budou vyhlášeny následující den na slavnostním galavečeru v Betlémské kapli v Praze. Přihlášená, nominovaná i oceněná díla Stavby roku 2021 budou poté k vidění na výstavách, veletrzích a při dalších příležitostech v Česku i v zahraničí.

Ohodnoť článek

Foto VŠPJ | Zdroj VŠPJ

Štítky VŠPJ, Stavba roku, výukové centrum, Jihlava, Vysoká škola polytechnická Jihlava, soutěž, Kraj Vysočina, Národní technické muzeum v Praze, Václav Báča, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Česko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěch jihlavské polytechniky. Nové výukové centrum bylo nominováno na Stavbu roku 2021 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.