Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za první pololetí ubylo na Vysočině nehod. Celkem vyhaslo dvacet lidských životů

Od začátku roku zemřelo na silnicích Vysočiny při nehodách 18 lidí, méně než loni. Další dva lidé podlehli později svým těžkým zraněním v nemocnicích. V červnu, kdy policie vyšetřovala v kraji 430 nehod, při nich zemřeli tři lidé. Od začátku roku do konce června zaevidovala policie 2110 nehod, o osm procent méně, než ve stejném období loni, řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

V loňském prvním pololetí zaevidovala policie 19 úmrtí bezprostředně po nehodě, další tři lidé podlehli těžkým zraněním později.

Od začátku roku eviduje policie těžkých zranění při nehodách 42 a také 512 lidí, kteří z nehod vyvázli s lehkým zraněním. Za červen bylo lehkých zranění 118 a těžkých 15.

Nejtragičtější byl 25. červen, kdy při nehodě dodávky a kamionu zemřeli dva lidé. Nehoda se stala na 138. kilometru dálnice D1 na Žďársku.

Dálniční dopravu směrem na Prahu ochromila ve čtvrtek dopoledne tragická dopravní nehoda dodávky a nákladního vozidla, při které zemřeli dva lidé.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem provozu, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Od začátku roku zjistila policie při nehodách u 76 řidičů, že před jízdou pili alkohol, další tři řidiči byli pod vlivem drog, řekla Čírtková.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky nehoda, Vysočina, statistika, havárie, policie, Kraj Vysočina, úraz, okres Žďár nad Sázavou, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za první pololetí ubylo na Vysočině nehod. Celkem vyhaslo dvacet lidských životů | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.