Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek poznamenalo oteplení

Na Vysočině bylo podle údajů provozovatelů o víkendu v provozu devět lyžařských sjezdovek. Víkendová návštěvnost byla někde nižší kvůli oteplení. Na Šacberku u Jihlavy se vystřídalo několik stovek lyžařů, víc jich přijelo v sobotu, řekl Pavel Havlíček, který tento skiareál spravuje.

„Sobota byla pěkná. Byla se sluníčkem, ráno přimrzlo," řekl Pavel Havlíček. Dnes na Šacberku lyžovalo víc lidí dopoledne, odpolední provoz je slabší. „Ale vzhledem k celému průběhu letošní zimy to byl ještě pěkný lyžařský víkend," uvedl. Na sjezdovce leží okolo půl metru technického sněhu, i v dalších dnech tam bude podle Havlíčka vlek jezdit bez omezení.

Sjezdovka Fajtův kopec u Velkého Meziříčí měla o uplynulém víkendu slabší návštěvnost. „Je to vidět, jak se otepluje," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. I tento skiareál bude pokračovat v provozu, v příštím týdnu tam mají domluvené lyžování také školy.

Přírodní sníh na Vysočině pro rekreační běžkaře chybí. Ve vyhrazených hodinách mohou během tohoto týdne využívat uměle zasněžené závodní tratě Vysočina Areny v Novém Městě na Moravě. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, Šacberk, Jihlava, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Víkendovou návštěvnost sjezdovek poznamenalo oteplení | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.