Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé v kraji mohou vybírat ze sedmi sjezdovek

Na Vysočině se lyžuje na sedmi sjezdovkách, které pokrývá od 30 centimetrů do půl metru technického sněhu. Některé vleky zastavila obleva s deštěm. Ochlazení v noci na dnešek pak správci skiareálů využili k úpravám svahů a doplnění zásob technického sněhu. Sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny budou pro rekreační běžkaře tento týden přístupné ve vyhrazených hodinách jen v pátek a neděli, v sobotu tam budou závody.

Na Žďársku jsou otevřené sjezdovky na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě, ve Svratce, Dalečíně a na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí. Na Fajtově kopci se sněhovou pokrývkou okolo 40 centimetrů mohou lyžaři v sobotu kromě denního lyžování výjimečně lyžovat také od 21:00 až do jedné hodiny po půlnoci. Jedná se o zpestření nabídky, řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu.

Lyžařský vlek by koncem týdne mohl začít znovu jezdit i v Novém Jimramově na Žďársku. Aktuální údaje budou na webu sjezdovky.

V okolí Jihlavy si lidé mohou zalyžovat na Šacberku nebo Čeřínku. Skiareál Luka nad Jihlavou bude po přestávce znovu otevřen o víkendu, informovat o tom také bude na svém webu. „My jsme teď každou chvilku využili k zasněžování,“ řekla jeho správkyně Magda Vaňková. Stará se také o sjezdovku na Křemešníku u Pelhřimova, kde je lyžařský vlek v provozu.

Ve středu sice na Vysočině napadlo trochu sněhu, ale vítr ho místy z polí sfoukal. Kolem Nového Města na Moravě zatím technika nemohla projíždět tratě pro běžkaře, u žďárské pilské nádrže najdou upravený pás dlouhý asi tři kilometry.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, Kraj Vysočina, sjezdovka, okres Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, kopec, Svratka, Dalečín, Velké Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé v kraji mohou vybírat ze sedmi sjezdovek | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.