Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé se mohou vyřádit na 12 kopcích. Sněhu pro běžkaře je málo

Na Vysočině se dá lyžovat nejméně na dvanácti uměle zasněžovaných kopcích. Vyplývá to z údajů, které poskytli provozovatelé těchto sjezdovek. Přírodního sněhu pro běžkaře je v kraji málo a asi vezme za své při oblevě, již v nejbližších dnech očekávají meteorologové. Novoměstský stadion Vysočina Arena bude kvůli závodům v pátek a v sobotu pro rekreační lyžaře uzavřený, na jeho tratě s technickým sněhem se dostanou až od nedělních 14:30.

Na sjezdovce Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí leží okolo půl metru technického sněhu, podmínky pro lyžování byly v posledních dnech dobré, řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. „Jsme v plném provozu. Zasněžili jsme i poslední tréninkovou sjezdovku. Uvidíme, co odtaje, jak teď přijde ta obleva," uvedl Jiří Pálka.

Na Žďársku jsou otevřené sjezdovky také v Dalečíně, Novém Jimramově, Svratce a na novoměstském Harusově kopci. Na Jihlavsku se lyžuje na Šacberku, v Lukách nad Jihlavou, Čeřínku a Mrákotíně. Lyžařské vleky fungují také na Křemešníku u Pelhřimova a na Kadlečáku ve Světlé nad Sázavou. Ve středisku Jalovec u Číchova na Třebíčsku jezdí malý vlek.

Kvůli technickým problémům se v Jihlavě nepodařilo uskutečnit záměr na zasněžení části rekreačního areálu Český mlýn poblíž centra. Novou zábavu chtělo Jihlavanům od konce minulého týdne nabídnout město se spolkem Lyžařské Jihlavsko. Záměr ztroskotal kvůli tomu, že tam není dostatečně výkonná přípojka elektřiny. „My jsme to zkoušeli řešit přes elektrocentrály. Nicméně, přestože byly dost silné, to nebylo dostačující," řekl Martin Kratochvíl ze spolku.

Běžky a sáňky zatím nechte ve sklepě. Zasněžování Českého mlýna provází technické potíže

Nadcházející týden se ještě v areálu Český mlýn lyžovat a sáňkovat nebude. Realizace myšlenky zasněžit tento prostor pro volnočasové aktivity se oddaluje kvůli technickým problémům, které v sobotu ráno provázely přípravy testovacího zasněžování.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, kopec, běh na lyžích, Velké Meziříčí, Rozhledna Fajtův kopec, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Lidé se mohou vyřádit na 12 kopcích. Sněhu pro běžkaře je málo | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.