Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Běžky a sáňky zatím nechte ve sklepě. Zasněžování Českého mlýna provází technické potíže

Nadcházející týden se ještě v areálu Český mlýn lyžovat a sáňkovat nebude. Realizace myšlenky zasněžit tento prostor pro volnočasové aktivity se oddaluje kvůli technickým problémům, které v sobotu ráno provázely přípravy testovacího zasněžování.

Informace o tom, že lokalita u řeky Jihlavy bude sloužit k zimím radovánkám, vzbudila vlnu pozornosti. Tento víkend mělo proběhnout prvotní zasněžování, avšak na běžkování a sáňkování si budou muset zájemci ještě minimálně týden nechat zajít chuť. V sobotu ráno, kdy vrcholily přípravy, se vyskytly prozatím nepřekonatelné technické problémy.   

Český mlýn ožije i v zimě. Po umělém zasněžení zde budeme sáňkovat a běžkovat

Vypadá to, že areál Českého mlýna, který se nachází poblíž jihlavské nákupní zóny, najde své využití i v těchto zimních týdnech. Již tento víkend se totiž areál začne, pokud to počasí dovolí, zasněžovat. Sníh bude udržován přes pololetní...

„I přes značné úsilí a čas, které jsme přípravě testovacího zasněžování v areálu Českého mlýna věnovali, se bohužel nepodařilo vyřešit problémy s napájením vysokotlakého čerpadla. Přímo v areálu není dostatečně výkonná stálá přípojka elektrické energie,“ informuje spolek Lyžařské Jihlavsko, který s myšlenkou umělého zasněžování v Jihlavě přišel, na své facebookové stránce.

Organizátorům nepomohly ani tři různé výkonné elektrocentrály, plánované finančně nízkonákladové testovací zasněžení části sportovně-relaxačního areálu Český mlýn se tedy v tomto týdnu neuskuteční. 

„Z celého testování si odnášíme zkušenosti o technických i organizačních podmínkách. Zásadní podmínkou pro případné další úvahy o zasněžování je dostatečně výkonná přípojka elektrické energie,“ připomíná spolek klíčovou otázku.

Umělý sníh má být dle plánu udržován přes pololetní prázdniny až do doby, než roztaje. Sníh napadne na část pod skateparkem a blízký val. Dráha pro běžkaře tak povede na cyklostezce od uměle vytvořené otočky za zmíněným skateparkem po další otočku u dětského hřiště a bude mít přibližně 300 metrů. Místo pro start sáněk, bobů a dalších sněžných vozidel bude na vršku blízkého valu. 

Novou zábavu pro Jihlavany organizuje spolek Lyžařské Jihlavsko ve spolupráci se statutárním městem Jihlavou a Povodím Moravy.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / Lyžařské Jihlavsko

Štítky Český mlýn, Jihlava, zasněžování, zima, mlýn, běh na lyžích, Jihlavan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžky a sáňky zatím nechte ve sklepě. Zasněžování Českého mlýna provází technické potíže | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.