Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kvůli dopravním nehodám loni na Vysočině zemřelo 45 lidí. Jde o meziroční nárůst

Na Vysočině meziročně vzrostl počet obětí dopravních nehod. Bezprostředně při nehodách zemřelo 40 lidí, dalších pět následně podlehlo těžkým zraněním. V roce 2018 zemřelo podle policie v kraji při nehodách 35 lidí. Ve srovnání s rokem 2018 se loni v kraji zvýšil i počet nehod a škoda, kterou způsobily. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Nehod policie eviduje za loňský rok 4805, předloni jich bylo o 360 méně. „Hmotná škoda způsobená na havarovaných vozidlech a dalším majetku dosáhla částky 308 590 000 korun a byla vyšší o deset procent ve srovnání se škodou způsobenou při nehodách v roce 2018," uvedla Dana Čírtková.

Těžké zranění utrpělo při loňských nehodách 98 lidí, jejich počet meziročně o 16 klesl. S lehkým zraněním loni při nehodách vyvázlo 1266 lidí, předloni jich bylo o 242 víc.

Nejčastějšími viníky nehod jsou řidiči osobních aut, loni zavinili 1564 nehod, 534 nehod způsobili řidiči nákladních vozidel. Cyklisté jich mají na svědomí 87 a řidiči motocyklů o tři čtyři méně. Dvacítku nehod způsobili řidiči autobusů, 18 nehod jde na vrub traktoristům. „V 646 případech řidič od nehody ujel. Jedná se většinou o dopravní nehody na parkovištích u obchodních, sportovních či kulturních center nebo na parkovištích v centrech měst či na sídlištích," uvedla Čírtková.

Mezi letošní tragické nehody patří střet čtyř aut na Havlíčkobrodsku, kde 26. srpna zemřeli dva lidé a šest se jich zranilo. Dvě oběti má také nehoda, která se stala o měsíc později na silnici I/38 u Moravských Budějovic. Další dva lidé se tam zranili.

Autoři | Foto Drbna

Štítky ČR, nehoda, 2019, Vysočina, havárie, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli dopravním nehodám loni na Vysočině zemřelo 45 lidí. Jde o meziroční nárůst | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.