Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Krajské volby ukážou, jak si vede Spolu na celostátní úrovni, míní lídři koalice

Podzimní krajské volby ukážou, jak si koalice Spolu, zahrnující ODS, lidovce a TOP 09, vede i na celostátní úrovni. Při uzavření středočeské kandidátky upozornili na důležitost výsledků hlasování pro centrální politiku premiér a předseda občanských demokratů Petr Fiala a předsedkyně TOP 09 a Sněmovny Markéta Pekarová Adamová. V kolika krajích se Spolu na krajské spolupráci dohodne, nechtěl Fiala uvést.

„V tuto chvíli mohu říct, že Středočeský kraj nebude zdaleka jediný," řekl Petr Fiala. Dodal, že „spolupráce je vítaná jen tam, kde to dává smysl."

Uzavření dohody je podle Fialy důkazem, že koalice Spolu funguje a na roztříštěné české politické scéně existují strany, které se dokážou shodnout na spolupráci, protože je spojuje jeden cíl. Za důkaz dobrých vztahů v koalici považuje Fiala dohodu na eurokandidátce pro červnové volby, celou ji zatím ale strany nepředstavily. Podle informací ČTK se tak do konce ledna nestane.

Středočeskou kandidátku pro krajské volby povede místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS), bude usilovat o post hejtmana, za TOP 09 předseda krajské organizace Václav Švenda a za KDU-ČSL předseda středočeského krajského výboru lidovců Robert Pecha.

Dostupnost školských zařízení 

Jedním z důležitých témat volební kampaně bude dostupnost školských zařízení, uvedl na tiskové konferenci u příležitosti podpisu společné kandidatury předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. Skopeček za hlavní priority považuje rozvoj dopravní obslužnosti a infrastruktury v regionu, budování P+R parkovišť na okraji Prahy, přizpůsobení středoškolských studijních oborů poptávce studentů a dostupnost a kvalitu zdravotní a sociální péče.

Fiala připomněl, že ve Středočeském kraji v minulosti strany Spolu ne vždy spolupracovaly, KDU-ČSL měla jiné partnery, což podle premiéra nevedlo k dobrým výsledkům.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky volby, krajské, kraj, politika, koalice, Spolu, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské volby ukážou, jak si vede Spolu na celostátní úrovni, míní lídři koalice | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.