Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opakované volby na Vysočině. Ve Vísce uspěli čtyři ze sedmi bývalých zastupitelů

V obci Víska na Havlíčkobrodsku se po opakovaných volbách dostali do zastupitelstva čtyři ze sedmi dosavadních zastupitelů. V obci, kde je 138 oprávněných voličů, byla volební účast 80,43 procenta, asi o 1,2 procenta vyšší než loni při řádných volbách. Do zastupitelstva kandidovalo 15 lidí. Vyplývá to z informací na volebním webu. V obci žije asi 180 lidí.

Z těch, kteří již byli zastupiteli po řádných volbách loni v září, opět uspěli Luděk Fikar, Ondřej Fikar, Ondřej Čapek a dosavadní místostarostka Martina Košťálová. Nově budou zastupiteli Radek Křivský, Ladislav Kalvoda a Roman Myška. Z bývalých zastupitelů nyní neuspěli Antonín Heiland a Zdeněk Březina. Loňská volební účast byla v obci přes 79 procent. Tři mandáty tehdy získalo SNK, hnutí Za Vísku krásnější 2022 mělo čtyři zastupitele. Nyní se lidé v obci předem dohodli, že do opakovaných voleb nebudou sestavovat společné kandidátní listiny a každý bude kandidovat sám za sebe.

V minulém zastupitelstvu postupně rezignovalo několik zvolených zastupitelů i jejich náhradníků. Za neshodami stál rozdílný pohled na vedení obce a také spor o to, jak funguje vnitřní kontrola hospodaření úřadu, řekla na jaře ČTK Košťálová.

Volby se tuto sobotu opakovaly v osmi českých obcích. Ve středních Čechách vybírali nové zastupitele ve dvou obcích, a to v Kadlíně na Mělnicku a v Plchově na Kladensku. V Plzeňském kraji to byly obce Líšina na jihu Plzeňska a Mnichov na Domažlicku. V Ústeckém kraji se opět volilo v Bynovci na Děčínsku, v Žiželicích na Lounsku a Domašíně na Chomutovsku. Na Vysočině ve Vísce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Kaser

Štítky volby, správa, obce, Víska, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opakované volby na Vysočině. Ve Vísce uspěli čtyři ze sedmi bývalých zastupitelů | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.