Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Juniorky FBŠ Jihlava zazářily na prestižním mezinárodním turnaji, vybojovaly historický bronz

Vynikající stopu zanechal jihlavský mládežnický florbal na největším mezinárodním turnaji konaném v České republice. Juniorky FBŠ Jihlava se v nabité konkurenci probojovali až k bronzovým medailím, dobře si vedly i další tři celky, které jihlavský klub na Prague games vyslal.

Na čtyřdenní turnaj Prague games, který slouží také jako předsezónní příprava, dorazilo více 400 týmů ze 14 zemí. FBŠ Jihlava zastupovaly čtyři týmy - chlapci v kategorií do 15 a 18 let a děvčata do 16 a 18 let.

A právě dívčí týmy zaznamenaly velmi dobré výsledky. Mix žákyň a dorostenek v G16 vyhrál svoji skupinu, zastavily je až výrazně starší soupeřky ze Švédska v šestnáctifinále.

To juniorky ve spanilé jízdě došly až do semifinále turnaje, čímž si zajistily bronzové medaile, z tohoto prestižního turnaje historicky první. Po bronzu z před třech týdnů v Brně tak v krátké době přiváží další medailové umístění z mezinárodního turnaje.

Senzační cestu turnajem zdobil především týmový výkon podpořený formou Kateřiny Seemannová (nejlepší střelkyně a nejužitečnější hráčka turnaje ve své kategorii) a Natálie Vančurové v brance.

V průběhu turnaje zaváhaly juniorky FBŠ Jihlava jen v zápae s pražskými Bohemians, kdy velkou herní převahu nedokázaly přetavit v branky a smolně prohrály. Paradoxně je to poslalo těžší cestou turnajovým pavoukem a výkony rostly od zápasu k zápasu.

Děvčata dále vyřadily reprezentační tým Německa a jeden ze švýcarských reprezentačních týmů. Po těsném postupu následoval další silný tým ve čtvrfinále - Zurich. Ve skvělém utkání se dařilo i střelecky a soupeřky tak odlétaly z Prahy s debaklem 7:1.

Čtvrfinále a semifinále však dělily pouze čtyři hodiny, s přesunem přes Prahu zbylo pramálo času na regeneraci na vrchol turnaje.  Bojovný zápas s Vítkovicemi rozhodla až čtvrtá branka v jihlavské přesilové hře, pátá byla při závěrečné power-play.

Ani tak nelze výsledek hodnotit jinak než pozitivně. Jihlavské hráčky prošly těžkou cestou, avšak se skvělými výsledky a zaslouženě získaly bronz. Turnaj potvrdil, že práce v omezeným podmínkých na Vysočině přináší své plody a juniorky patří mezi uzkou republikovou špičku.

Foto Jaroslav Šula | Zdroj FBŠ Jihlava

Štítky florbal, FBŠ Jihlava, Prague games, bronzová medaile, Česko, Praha, Švédsko, Německo, Brno, Curych

Juniorky FBŠ Jihlava zazářily na prestižním mezinárodním turnaji, vybojovaly historický bronz | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.