Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Městské hokejbalové derby vyznělo pro hráče SK Jihlava, nad Flyers vyhráli 5:3

Jednoznačným šlágrem víkendového kola Jihomoravské hokejbalové ligy byl městský souboj mezi "béčkem" SK Jihlava a Flyers. Emocemi napěchovaný duel nakonec díky dvěma brankám ze třetí třetiny ovládli hráči SK a po vítězství 5:3 si upevnili první místo v tabulce.

Sobotní odpoledne naservírovalo divákům opravdovou lahůdku v podobě městského derby mezi SK a Flyers. Prestižní zápas přilákal i přes nepříznivé počasí do hlediště spoustu diváků.

Hokejbalisté SK hýřili v prvních minutách aktivitou, která byla oceněna úvodní brankou zápasu, když se od mantinelu uvolnil Pošvic, jehož střela si našla cestu mezi betony Milfajta. Zkušení hráči Flyers poté dokázali využít jednu z přesilových her, které jim byly nabídnuty. Po velkém tlaku zakončil souhru nekompromisní střelou od modré Brázda. Do první pauzy se tak šlo za nerozhodného stavu.

I druhé dějství nabídlo rychlou branku. tentokrát však na straně Flyers. Bláha se nejlépe zorientoval při skrumáži před brankou a svoji přesnou dorážkou otočil vývoj zápasu. Odpověď SK však trvala jen tři minuty, než se prosadil obránce Harasim povedenou ranou zápěstím. A neuběhla ani další minuta a "domácí" se dostali do vedení, když Dolejší svojí střelou ze středního pásma překvapil Milfajta v brankce Flyers! Gólovou pětiminutovku zakončil Lorenc přesnou střelou pod břevno Ježkovy klece - 3:3. Zbytek třetiny byl rozkouskován řadou vyloučených hráčů, ale ani jeden z týmů se z následných přesilovek nedokázal prosadit.

Třetí třetinu začal lépe tým SK, který šel do vedení po zásahu nejproduktivnějšího hráče soutěže Průchy z 34. minuty Tentýž hráč dokázal o pár minut později v přesilové hře šikovně tečovat Dolejšího nahození, čímž se jeho tým dostal do dvoubrankového náskoku. Ten si následně udržel až do závěrečné sirény i díky výtečně chytajícímu brankáři Ježkovi..

SK Jihlava "B" – HBC Flyers Jihlava 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Pošvic (Dolejší), 25. Harasim (Bína), 26. Dolejší (Průcha, Pošvic), 34. Průcha (Pošvic), 39. Průcha (Dolejší, Jiskra) – 13. Brázda (Homola, Jobák), 22. Bláha (Němec, Lichtenberg), 27. Lorenc (Jobák, Schlögl).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Vyloučení: 8:6. Navíc Zápotočný (SKJ) 5 + OK. Využití: 1:1. Střely na braku: 27:28. Diváků: 58.

SK: Ježek – Jiskra, Materna, Dolejší, Koch, Harasim, Hrbáč – Policar, Zápotočný, Král – Průcha, Apeltauer, Pošvic – Smutný, Bohatý, Bína.

Flyers: Milfajt – Schlögl, Kourek, Homola, Jirků, Brázda, Uhlíř – Souček, Drápela, Matějka – Jobák, Lorenc, Bláha – Seknička, Němec, Lichtenberg – Rychlík.

Foto Ladislav Jonák

Štítky Philadelphia Flyers, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské hokejbalové derby vyznělo pro hráče SK Jihlava, nad Flyers vyhráli 5:3 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.