Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O druholigový hokejbalový titul bude bojovat béčko SK Jihlava. Městské rivaly Flyers porazilo i podruhé

Béčko prvoligové Jihlavy píše v rámci vyřazovacích bojů zajímavý příběh. Nejprve bylo už ve čtvrtfinále na pokraji vyřazení, aby následně sérii s Kyjovem otočilo. Poté vyzvalo v semifinále vítěze základní části, městského rivala z Flyers. Nyní už se Jihlava chystá na finálovou sérii, která se rozehraje o nadcházejícím víkendu ve Zlíně. Hrát se bude na tři vítězné zápasy.

Druhý zápas semifinálové série se hrál velmi opatrně, bez velkých příležitostí na obou stranách a do poloviny zápasu to byla pro početné publikum spíše nuda, pro aktéry na hřišti naopak vyčkávaná. Tu ukončil až po nenápadné střele v početní výhodě Mandát. SK se však z vedení neradoval dlouho, neboť o půl minuty později vyrovnal po samostatném úniku Rezek.

Zkušení Flyers, kteří měli nůž na krku následně zápas také otočili, když ukázkovou kombinaci své formace zakončil do prázdné branky Mejzlík. Sportovnímu klubu se nakonec podařilo do druhé pauzy ještě srovnat zásluhou sváteční střelce Klímy.

Ve třetí třetině to pak byla bitva, ve které si ani jeden z týmů nedal nic zadarmo. Když už to vypadalo, že budou mít v koncovce navrh Flyers, přišla pro jejich tábor ledová sprcha. Ve vlastním oslabení totiž vstřelil Střecha branku na 3:2 a to do konce zápasu zbývaly poslední tři minuty.

Flyers chtěli odvrátit konec sezóny a vrhli veškeré síly do útoku. Dokonce byli velmi blízko vyrovnání, jenže akce SK podržel Humlíček, aby poté pečetil postup svého týmu do finále do odkryté branky Král. B-tým SK Jihlava tak postoupil do finále 2. Ligy. Vítěz této série se také dostane do baráže o vyšší soutěž.

Pro rezervu Sk Jihlava to není nic nového – posledních šest let se finále v rámci Moravy neobešlo bez jeho účasti. Čtyřikrát se tým z Vysočiny radoval z celkového triumfu, pouze loni odešel poražen od týmu z Malenovic. A právě repríza loňského finále se uskuteční také v letošní sezóně. Druhý tým základní části totiž v nervydrásající sérii přehrál 2:1 na zápasy ambiciózní Hodonín.

SK Jihlava “B“ – HBC Flyers Jihlava 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 21. Mandát (Pošvic), 28. Klíma (Smutný), 42. Střecha (Mandát), 45. Král – 21. Rezek (Lichtenberg), 24. Mejzlík (Souček, Pospíchal).

Rozhodčí: Chytil, Jeletz. Diváci: 86.

SK: Humlíček (Ježek) – Anděl “A“, Zbořil, Harasim, Hrbáč, Koch, Jiskra, Mareš – Střecha, Zápotočný “A“, Král “C“ – Pošvic, Mandát, Apeltauer – Klíma, Zeman, Smutný – Fatrdla.

Flyers: Milfajt – Adam, Homola, Zelený, Schlögl, Kourek “C“, Dlabaja, Volf – Pospíchal, Mejzlík, Kučera – Brázda, Drápela “A“, Jobák – Souček “A“, Lichtenberg, Rezek – Lorenc

Foto Petr Milfait | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, Flyers Jihlava, hokejbal, druhá liga, play-off, Philadelphia Flyers, HC Dukla Jihlava, PSG Zlín, Kyjov, finále

O druholigový hokejbalový titul bude bojovat béčko SK Jihlava. Městské rivaly Flyers porazilo i podruhé | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.