Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Rezerva hokejbalového SK Jihlava vstoupila do semifinále vítězně, Kyjov porazila 3:1

V neděli odpoledne začaly v rámci Jihomoravské hokejbalové ligy semifinálové série. Jihlava v té své přivítala před vlastními fanoušky ambiciózní Kyjov, kterého nakonec v prvním zápase porazila poměrem 3:1.

Úvod zápasu vyšel domácím na výbornou. Díky velkému pohybu dostali Kyjov pod velký tlak, který vyvrcholil už ve druhé minutě, kdy se z dorážky prosadil nejproduktivnější hráč SK Průcha. Jihlava poté pokračovala v nastaveném tempu, jenže další velké příležitosti Koudelky s Apeltauerem zůstaly nevyužity. To však neplatilo na druhé straně, kdy se Kyjov dostal do první větší příležitosti, když osamocený Fraňo pohodlně uklidil míček na zadní tyči. Zbytek třetiny se družina SK tlačila do brány, jenže v ní doslova čaroval brankář Kučera.

Ve druhé třetině se tlak Jihlavy za bouřlivého povzbuzování zaplněné tribuny stupňoval. Nejprve vyprášil Danko Kučerovu vyrážečku, poté Smutný tečoval těsně nad. Ještě větší šanci měl Sobotka, který si sbíhal na střílenou přihrávku na kruhy. Jeho pokus ke smůle domácích skončil na tyči. Ujala se až pozdější akce, kdy Danko oslovil na kruhách stojícího Střechu, který ukázkovou střelou zápěstím vymetl v růžku všechny pavučinky. Gól do šatny tak i následně uklidnil tým SK, který byl po dvě třetiny jednoznačně lepším týmem, jen to nedokázal projevit střelecky.

Obrázek hry se ani v závěrečném dějství neměnil. Jihlava dobývala branku Kyjova, který hrozil především a pouze z protiútoků. Jihlava si tak vytvořila opět dostatek brankových příležitostí, ale její trápení v koncovce pokračovalo. Král, Sobotka, Apeltauer i Danko si postupně vylámali zuby na ve formě chytajícím Kučerovi. Dvougólový náskok zařídil až Trybuček, který se nejlépe zorientoval na brankovišti. Až v posledních minutách začal hrát Kyjov konečně hokejbal, kterým se prezentoval v drtivé většině sezóny. Jenže toto zlepšení přišlo až příliš pozdě, přesto si ještě dokázal vypracoval tři gólovky. Dvě pochytal soustředěný Ježek, poslední skončila na tyči.

Obhájce titulu z Jihlavy tak dokráčel k vítězství, díky kterému se ujal vedení v sérii hrané na dva vítězné zápasy 1:0. Už v sobotu tak může na půdě Kyjova stvrdit svůj postup do finále. Ve druhé semifinálové sérii si vypracoval mečbol Hodonín, jenž dovezl ze hřiště Starého Brna vítězství po nájezdech!

SK Jihlava “B“ – HBK Kyjov 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Průcha (Smutný, Koch), 28. Střecha (Danko, Sobotka), 38. Trybuček (Danko, Hrbáč) – 5. Fraňo (Dobeš, Fiala).

Rozhodčí: Komárek, Chytil. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 50:17. Diváci: 114.

Jihlava: Ježek (Bártů) – Blaško, Jiskra, Dolejší, Koch, Danko, Fatrdla, Hrbáč – Koudelka, Zápotočný, Král – Smutný, Apeltauer, Průcha – Trybuček, Sobotka, Střecha – Hlavatý.

Kyjov: Kučera – Urc, Kordula, Prčík, Kamrla – Fraňo, Dobeš, Fiala – Studénka, Šedík “C“, Chovanec – Svoboda, Slanina.

Foto Ladislav Jonák | Zdroj SK Jihlava

Štítky Kyjov, FC Vysočina Jihlava, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rezerva hokejbalového SK Jihlava vstoupila do semifinále vítězně, Kyjov porazila 3:1 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.