Počasí dnes20 °C, zítra13 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Další zlato pro juniorku Davidovou, na evropském šampionátu ovládla i nedělní biatlonovou stíhačku

Biatlonistka Markéta Davidová završila svůj medailový úspěch na mistrovství Evropy juniorů v Novém Městě na Moravě vítězstvím ve stíhacím závodě. Ve čtvrtek byla třetí ve vytrvalostním závodě a v sobotním sprintu brala zlato.

K dnešnímu úspěchu jí při šesti chybách na střelnici pomohl vynikající běžecký výkon. Před druhou Kanaďankou Megan Bankesovou měla v cíli náskok dvou sekund, třetí skončila Ruska Ksenia Žužgovová s odstupem 7,7 vteřin. Šesté místo zopakovala další Češka Simona Maříková.

Davidová zvládla bezchybně pouze první položku. V dalších třech si vždy situaci zkomplikovala dvěma trestnými koly. „Měla jsem výborně připravené lyže, škoda těch šesti chyb. Naštěstí hodně chybovaly i soupeřky za mnou. Třetí závod v krátkém průběhu čtyř dnů byl už hodně těžký,“ řekla Davidová.

Po poslední střelbě byla až třetí se ztrátou 17 sekund na Bankesovou, i tak vybojovala zlato. „Poslední kolo jsem už byla smířená s tím, že budu druhá. Nevěřila jsem, že bych mohla ztrátu smazat. Jsem moc ráda, že se mi to podařilo,“ dodala Davidová a ocenila i výbornou diváckou kulisu zhruba tří tisícovek fanoušků.

Foto Facebook Biatlon CZ/SK | Zdroj ČTK

Štítky Markéta Davidová, zlatá medaile, Evropa, Nové Město na Moravě, Megan Bankesová, Simona Maříková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další zlato pro juniorku Davidovou, na evropském šampionátu ovládla i nedělní biatlonovou stíhačku | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.