Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Velký úspěch: Andrea Klementová ve dvaceti letech přeplavala Lamanšský průliv, čas měla pod 14 hodin

Mladá plavkyně z Třebíče si splnila jeden ze svých snů 13. srpna, kdy jako teprve 13. česká žena přeplavala Lamanšský průliv. Podařilo se jí to za 13 hodin a 58 minut.

„Celou dobu byla voda kolem 19 °C, ale já jsem cítila neskutečnou zimu,“ uvedla po plavání Andrea Klementová, která je na studenou vodu zvyklá. Je totiž hvězdou zimního plavání a v této dispciplíně bývá úspěšná na mezinárodní úrovni.

Lamanšský průliv, v dřívější české literatuře průliv La Manche, často také neformálně označovaný jako kanál La Manche, je průliv mezi Francií a Velkou Británií, který spojuje Keltské moře a Severní moře. Průliv je 32 až 180 kilometrů široký, 520 kilometrů dlouhý a má maximální hloubku 172 metrů.
Zdroj: wikipedia

Při plavbě přes Lamanšský průliv naplavala kolem padesáti kilometrů. Při boji s obrovskými vlnami jí lidé sledovali online, na facebooku přibývali lajky i komentáře, byly jich stovky. „Ty náš Lední Medvídku, ještě kousek jen vydrž jsi neskutečný borec,“ napsala například Petra Matásková. Šlo o odkaz na Klub ledních medvědů Třebíč, jehož je Adrea členkou.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří mě sledovali a podporovali. Dostala jsem od vás tolik zpráv a gratulací, že mi jejich čtení zabere snad celý týden! Když jsem viděla, kolik z vás mě sledovalo živě, nemohla jsem tomu uvěřit. Vaše podpora pro mě znamená neskutečně moc a jsem šťastná, že jste mohli být u toho se mnou,“ zhodnotila úspěšný pokus.

Andrea Klementová jako první v historii podélně přeplavala Dalešickou přehradu. V chladné vodě urazila přes 17 kilometrů

Mistryně republiky v zimním plavání Andrea Klementová ve čtvrtek 5. října jako vůbec první přeplavala Dalešickou přehradu podélně. Trasu dlouhou přesně 17,23 kilometru uplavala za 4 hodiny a 7 minut. V nejchladnějším místě přitom voda měla jen...

Nezapomněla také poděkovat týmu, který s ní do Anglie vyrazil a byl jí obrovskou oporou a hnacím motorem. V neposlední řadě také pomáhal zprostředkovat plavbu fanouškům v Česku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Andrea Klementová (facebook)

Štítky Lamanšský průliv, Andrea Klementová, plavání, úspěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký úspěch: Andrea Klementová ve dvaceti letech přeplavala Lamanšský průliv, čas měla pod 14 hodin | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.