Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Gladiators na prahu nové sezóny. Nemůžeme mít jiný cíl než obhajobu titulu, tvrdí manažer posíleného týmu

Jako obhájce českého mistrovského titulu vstupuje tým amerického fotbalu Vysočina Gladiators do dalšího ročníku Snapbacks ligy. S posíleným kádrem nemohou mít jiné ambice než opětovné ovládnutí Czech Bowlu. Cesta za touto trofejí začíná už v sobotu zápasem v Pardubicích.

Před osmi měsíci zažila Jihlava velkou sportovní slávu, vysočinští Gladiátoři se podruhé v historii stali vítězi nejvyšší české soutěže amerického fotbalu. Nyní se tým z Jihlavy připravuje na obhajobu, je na prahu nové sezóny, která pro něj začíná už v sobotu 13. března zápasem v Pardubicích proti místním Stallions. A ambice organizace z metropole Vysočiny neskrývá. 

„Jiný cíl než obhajobu titulu nemáme, zvláště když jsme se letos nepřihlásili do evropských soutěží,“ potvrzuje redakci manažer Gladiators Martin Kulha, který zároveň na hřišti tvrdí muziku jako člen ofenzivní lajny. Ten předsezónní přípravu hodnotí jako kvalitní, nad očekávání se vydařilo i soustředění v Nymburku. „Nálada v týmu je dobrá a bojovná, všichni jsou zdraví, vlastně tak, jak jsme si to představovali,“ usměje se.  

Američan Heard jako nová hvězda?

Nejvyšší česká soutěž je rozdělena na dvě čtyřčlenné skupiny Sever a Jih, Vysočina spolu s Ústím nad Labem, Ostravou a Pardubicemi náležejí do té severní. V základní části se odehraje celkem deset kol, následuje semifinále a finále. Ačkoli naposledy ve finále Vysočina porazila Ostravu, jako největšího vyzyvatele považuje Martin Kulha slovenskou Nitru z jižní skupiny. „Už loni nám zatápěli, navíc hodně posílili, zejména obranu. U dalších těžko říct, překvapit ale někdo může.“ 

Gladiators ve svém týmu přivítali i několik zajímavých posil. Ofenzívu na pozici runningbacka doplní americký import Ashton Heard, který funkcionáře Vysočinu velmi zaujal loni při vzájemném zápase proti srbskému Kragujevaci. „Ashton nás naprosto uhranul ve vzájemném zápas. Rychlost, síla, agilita. Tenhle chlap má všechno. Byl hlavní příčinou výhry Wild Boars ve vzájemném zápase. Hned jsme si říkali, že by bylo super mít takového hráče v týmu,“ popsal již dříve Kulha pro klubové sociální sítě. „Do týmu zapadl skvěle, panuje s ním spokojenost.“

Návrat na hřiště Na Stoupách

Druhou zámořskou akvizicí je defenzivní univerzál Sam Casey, který bude nastupovat nejčastěji na pozici linebackera. Tento post po zranění Petra Kratochvíla Gladiátory trochu pálil, proto se k angažování Caseyho, který působí rovněž jako trenér na americké střední škole, nakonec přistoupilo. I navzdory tomu, že k týmu se připojí až v průběhu sezóny.

Domu na Vysočinu míří také ofenzivní lineman Matěj Vlček, rodák z Pelhřimova, který poprvé životě navlékne jiný dres než Prague Lions. „Matěj dosahuje takových kvalit, že je jen otázkou, kdy se stane oporou naší ofenzivní lajny. Jeho lidská i herní osobnost jsou na vysoké úrovni,“ hlavní trenér Gladiators Matěj Večes. Ofenzivní vozbu pak obhájci titulu doplnili mladými receivery Petrem Koktavým a Martinem Pincem, kteří přicházejí z Tábora. Nikdo z důležitých článků mistrovského týmu naopak neodešel.

Důležitou zprávou pro fanoušky je skutečnost, že Vysočina odehraje svoje domácí zápasy po čtyřech výhradně na fotbalovém stadionu Na Stoupách, který je spojen se vzestupem organizace a postupy z nižších českých lig. „Máme ohlasy od fanoušků, že se tam cítí lépe, blíže ke hře. Panuje tam i lepší atmosféra, paradoxně kvůli zhuštěnému prostoru,“ zdůvodňuje Martin Kulha. Staronové hřišti svými prostory zároveň umožní rozšíření doprovodného zápasového programu.   

        

Ohodnoť článek

Foto Djurajda foto

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Snapbacks liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators na prahu nové sezóny. Nemůžeme mít jiný cíl než obhajobu titulu, tvrdí manažer posíleného týmu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.