Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fantastický Kubelík. V dresu Atletiky Jihlava vyhrál 200 metrů na Czech Indoor Gala v rekordním čase

Skvělý vstup do sezony zaznamenal na mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala jednadvacetiletý sprinter z Třeště Eduard Kubelík závodící v dresu Atletiky Jihlava. Vyhrál skvěle obsazený závod na 200 metrů.

V závodě nedal nijak znát, že už má v nohách šedesátku, skvěle využil výhodné startovní pozice, zvítězil a o jedenáct setin vteřiny vylepšil své letošní maximum. To mimochodem zaběhl také v ostravské hale, jen o týden dříve. Čas 20,66 je zároveň českým rekordem kategorie do dvaadvaceti let.

Předvedený výkon znamenal pro Kubelíka mimo jiné značnou porci bodů do žebříčku, který ho může dostat na Letní olympijské hry v Paříži. „Je to určitě bomba. Úplně jiný začátek než minulý rok, dá mi to energii do letní sezóny,“ zhodnotil Eduard Kubelík závod pro Českou televizi.

Čas 20,66 vteřin je také druhým v českých historických tabulkách, jen Pavel Maslák dokázal před lety běžet rychleji. Jeho náskok ho překvapil. „Čekal jsem větší souboj, kor v poslední zatáčce, ale pořád jsem tam soupeře neviděl, což mi dávalo motivaci ještě trochu zabrat,“ řekl Kubelík krátce po doběhu pro Český atletický svaz. K překonání českého rekordu bude směřovat, dodal.

Sprinter z Třeště si i přes svůj nízký věk připsal již řadu velkých úspěchů. Loni na jaře byl vyhlášen Sportovcem Kraje Vysočina pro rok 2022, ten rok vyhrál halové mistrovství ČR na 200 metrů, při venkovním mistrovství dospělých byl třetí na stovce.

Další medaile přidal loni, v kategorii do 22 let vyhrál stovku a byl druhý na dvoustovce. Mezi dospělými bral stříbro na 200 metrů a zopakoval bronz na 100 metrů. V roce 2021 byl druhý na Mistrovství Evropy juniorů v Tallinnu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Atletika Jihlava

Štítky Eduard Kubelík, Czech Indoor Gala, Ostrava, běh na 200 metrů, Atletika Jihlava, rekord, atletika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fantastický Kubelík. V dresu Atletiky Jihlava vyhrál 200 metrů na Czech Indoor Gala v rekordním čase | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.