Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jak si na podzim vedla národní házená v Jihlavě? Trenéři Autonotu bilancují první polovinu sezóny

Házenkáři z oddílu Autonot Jihlava mají již odehranou podzimní část sezóny, je tak čas na krátké bilancování. A-tým mužů po sedmi letech postoupil do druhé ligy, kde s mladým týmem sbírá zkušenosti a spíše prohry, mládež pak bojuje v jihomoravském oblastním přeboru. Prostor k zodpovězení otázek dostal jak trenér mužů Ondřej Berka (dále OB), tak trenér žáků a dorostenců Luboš Nožička (LN) a trenérka žákyň Kristýna Nemcová (KN).

Národní házená v Jihlavě oprašuje zašlou slávu. Muži po letech vybojovali druhou ligu, úvodní kolo se hraje v neděli

Více než stoletou tradici má v Jihlavě národní házená, posledních několik let však poněkud strádala. Blýská se však na dobré časy, A-tým si letos zahraje druhou celostátní ligu a rozrůstá se i mládežnická základna klubu Autonot Jihlava.

Jak byste ohodnotil/a umístění svých týmů v tabulce? Bylo to očekávané, nebo jste pomýšleli na vyšší příčky? Byla náročná konkurence?

OB: S umístěním týmu v tabulce nejsem spokojený. Věřil jsem, že po podzimní části na tom budeme lépe, bohužel jsme ztratili body v dobře rozehraném zápase ve Vítkovicích, a myslím, že i v Chropyni jsme mohli nějaké body získat. Co se týká ostatních zápasů, tak bohužel i v naší druhé ligové sezoně je znát kvalita ostatních týmů a my stále sbíráme zkušenosti.

LN: Mladší žáci se umístili na 4. místě jihomoravské oblasti, což celkem odpovídá našim představám. Stejná situace je i u starších žáků, kteří se celý podzim potýkali s nedostatkem hráčů. Ale věříme, že po plánovaném doplnění sestav se oba týmy poperou o medailovou pozici.

KN: Pro mladší žákyně byla tato sezóna startovací, po roční pauze se nám podařilo sestavit tým a přihlásit holky do soutěže. Nabrali jsme nové členky, které si touto sezónou házenou teprve zkoušely. Jako výpomoc jim pomáhaly starší žákyně, proto hrajeme mimo soutěž. Po podzimu holky berou 3. místo, což je za mě úžasné.

Co se týká starších žákyň, tak přes rozpačitý start jsme body v tabulce uprostřed sezóny dohnaly a při poslední zápase hrály o udržení 3. příčky. Bohužel se nám poslední zápas s Miroslaví, který byl velmi vyhrocený a místy připomínal spíše rugby, nepodařil dle očekávání a ukončujeme podzim na 4. místě.

Jak byste ohodnotil/a výkony svých svěřenců celkově? Je něco, na čem bude potřeba přes zimu zapracovat?

OB: Výkony byly kolísavé. Začátek sezony nám výsledkově moc nevyšel. Potom jsme ale zvítězili ve Staré Vsi nad Ondřejnicí, což nás hodně motivovalo, bohužel se nám ale nevyhla zranění důležitých hráčů a na hře to bylo hodně znát. Tím pádem se nám druhá polovina podzimu vůbec nevydařila, plno zápasů již bylo rozhodnuto po prvním poločase. Přes zimu budeme muset zapracovat zejména na nabrání svalové hmoty u obránců a na sehranosti a produktivitě v útočných řadách.

LN: Primárním cílem u žáků bude zdokonalení hry útoku, zvláště pak hra útočných systémů. A jak bylo zmíněno u první otázky, také začlenění a výuka nových hráčů.

KN: Obě kategorie udělaly během sezóny velký posun. V zimní sezóně plánujeme zapracovat hlavně na střelbě a rychlosti.

Co čeká vaše svěřence v zimní části sezóny (jaké turnaje, zápasy apod.)? Nějaká očekávání od těchto akcí?

OB: V prosinci náš čeká zimní halový turnaj v Brně a hned po Novém roce český pohár v Humpolci, kde bychom rádi postoupili do dalšího kola. Poté v březnu pořádáme v Jihlavě Memoriál Josefa Volného a před zahájením jarní části sezony bych rád zařadil do programu ještě jeden přípravný turnaj.

LN: Oba týmy se zúčastní Zimní ligy mládeže (veškeré termíny máme vypsány na stránkách), kde se pokusíme utkat se i s týmy z jiných oblastních celků, tedy i o nabrání nových zkušeností.

KN: V zimě se mladší žákyně zúčastní lednového turnaje (28. 1. 2024), který pořádáme v Jihlavě. Starší žákyně čekají dva turnaje, první v prosinci (17. 12. 2023) a druhý v lednu (14. 1. 2024). Věřím, že starší žákyně budou skvěle připravené a podaří se nám atakovat minimálně 3. místo.

Ohodnoť článek

Foto Štěpán Viktora

Štítky národní házená, Jihlava, Autonot, druhá liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak si na podzim vedla národní házená v Jihlavě? Trenéři Autonotu bilancují první polovinu sezóny | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.