Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zlaté Nové Město! Gabriela Koukalová triumfovala v závodě s hromadným startem

Gabriela Koukalová se postarala o zlatou tečku pro český biatlon na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě, když vyhrála závod s hromadným startem. S jednou chybou na střelnici porazila o tři sekundy vedoucí ženu seriálu Němku Lauru Dahlmeierovou a postarala se jedinou českou medaili na Vysočině. V závodě mužů skončil těsně pod stupni vítězů Ondřej Moravec, zvítězil Francouz Martin Fourcade.

Koukalová si připsala třetí pódiové umístění v sezoně a druhé vítězství po triumfu ve stíhacím závodu v Östersundu. Ve Světovém poháru vyhrála Koukalová počtrnácté a v průběžné klasifikaci se posunula na třetí příčku.

Třetí místo obsadila Italka Dorothea Wiererová, která na první českou vítězkou v Novém Městě na Moravě v historii ztratila necelých deset sekund. Dalším domácím biatlonistkám už se tolik nedařilo. Veronika Vítková i Eva Puskarčíková měly tři střelecké chyby a seřadily se na šestnáctém a sedmnáctém místě.

V závodě mužů Moravec bojoval o medaili, nakonec doběhl těsně čtvrtý. Postaral se tak o dosud nejlepší český výsledek na Vysočině. Vyhrál opět fenomén sezony Martin Fourcade z Francie.

Druhý skončil Němec Simon Schempp, jenž ztratil na vítěze osm sekund. V boji o bronz byl před Moravcem v závěrečném finiši o tři desetiny sekundy rychlejší Rus Anton Babikov.

Michal Krčmář udělal tři chyby na střelnici a skončil devatenáctý. Závod se vůbec nepovedl dalším dvěma českým reprezentantům. Jaroslav Soukup přišel o šanci na dobrý výsledek třemi chybami na poslední střelecké položce, Šlesingr jel celkem šest trestných okruhů a byl poslední.

V závěrečný den sledovalo závody v Novém Městě na Moravě 34 tisíc fanoušků, celkem za čtyři dny Vysočina Arénu navštívilo rekordních 123 500 diváků.

Zdroj ČTK

Štítky Nové Město na Moravě, Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Martin Fourcade, Kraj Vysočina, Laura Dahlmeierová, Dorothea Wiererová, Veronika Vítková, Eva Puskarčíková, Östersund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlaté Nové Město! Gabriela Koukalová triumfovala v závodě s hromadným startem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.