Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Gladiators ladí formu na nedělní finále. Jsme natěšení, kvůli takovým zápasům ten fotbal děláme, zní z klubu

Už za dva dny čeká Vysočinu Gladiators vyvrcholení letošní sezóny. V tzv. Czech Bowlu, tedy ve finále Snapbacks ligy, je v domácím prostředí čekají neporažení ostravští Steelers. Dle manažera klubu Martina Kulhy je jeho tým připraven a natěšen, aby se podruhé v historii stal českým mistrem.

Gladiátoři se již pevně usadili na pozici špičkového českého týmu. Jako důkaz poslouží fakt, že třetím rokem po sobě budou aktivními účastníky finálového klání. Zatímco před dvěma lety v domácím prostředí poprvé v historii oslavili zisk Czech Bowlu, loni, taktéž proti pražským Lions, v posledním zápase sezóny prohráli.

Lions se pro letošní sezónu rozhodli vyzkoušet mezinárodní soutěž, a tak Vysočině v západní skupině Snapbacks ligy nikdo nekonkuroval. Ústí nad Labem, Brno nebo Znojmo skončily základní část s výrazně negativní bilancí, těmto soupeřům Gladiators uštědřili debakly. Dvě těsné porážky si tým z Vysočiny připsal v soubojích s Nitrou a Ostravou. Zatímco Nitře tuto porážku oplatili v semifinále, Ostrava, kterou letos zatím nikdo neporazil, čeká na Gladiátory v nedělním finále.

„Všichni jsme natěšení, kvůli takovým zápasům ten fotbal děláme,“ říká manažer Vysočiny a zároveň defenzivní lineman Martin Kulha, kterého mimo jiné těší i zdravotní stav týmu. „Měli bychom být úplně všichni v pořádku, což je super zpráva,“ chválí si.

Tým si v rámci intenzivních příprav na Czech Bowl naplánoval na minulý víkend minicamp, který obsahoval několik extra tréninků. „Tento týden už máme klasické dva tréninky, ale skoro obden videorozbory,“ hlásí Kulha.

Ten od nedělního finále očekává vyrovnanou bitvu. „Myslím, že zápas nemá jasného favorita, rozhodnou drobnosti, chyby a fauly,“ myslí si pětatřicetiletý funkcionář a hráč v jedné osobě. Klíčové podle něj bude jak se doposud nejlepší útok soutěže (Vysočina) popasuje s nejlepší obranou soutěže (Ostrava). „Bude to o tom, kolik jsme schopni nastřílet bodů. Pokud navíc solidně, podobně jako v semifinále, zahraje obrana a Steelers udržíme na třech, čtyřech touchdownech, věřím, že bychom mohli vyhrát.“

Bude pro Gladiators nadcházející Czech Bowl jiný než předešlé dva? „Asi je to jiné finále než před dvěma lety, kdy to pro většinu z nás byl první Czech Bowl. Teď je to podobné jako loni, většina hráčů už zhruba ví, co očekávat,“ vyhlíží finálovou bitvu Martin Kulha, který zároveň zve fanoušky do ochozů fotbalového stadionu FC Vysočina na Jiráskově ulici v Jihlavě. Vyvrcholení letošního ročníku Snapbacks ligy tam začne v neděli 16. července v 18 hodin.

Ohodnoť článek

Foto David Jurajda

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Snapbacks liga, Czech Bowl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators ladí formu na nedělní finále. Jsme natěšení, kvůli takovým zápasům ten fotbal děláme, zní z klubu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.