Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Gladiators jsou v Czech Bowlu! Semifinále proti Nitře ovládli v krásném zápase 38:28

Gladiators mají šanci na získání druhého Czech Bowlu ve svojí historii. Nedělní semifinále proti Nitře nabídlo ofenzívní a dramatickou podívanou se šťastnějším koncem pro tým z Vysočiny. Ten bude moci za dva týdny o vítězství ve Snapbacks lize bojovat v domácí prostředí.

Nedělní utkání bylo od začátku ofenzívní. Po necelých třech minutách a rychlých běžeckých posunech oslovil quarterabck Dundáček D. Caltu, který dostal domácí do vedení. Netrvalo však dlouho a bylo srovnáno. Po pěkné passové akci zbývaly runningbackovi Klementovičovi do end zóny jen 4 yardy, čehož také využil. Přesto do konce první čtvrtiny zvrátili Gladiátoři průběžný stav na svoji stranu, když se 20yardovým během zaskvěl Blackwood - 14:7.

Stejnou mincí oplatila Nitra ve druhé části hry, přihrávku quarterbacka Bútory zachytil pro touchdown Bíro. Prakticky vzápětí však předvedli vynikající akci Dundáček a receiver Majerčák, který 53yardový pass zachytil až v end zóně soupeře. Další navýšení skóre se odehrálo těsně před poločasem - Knight sice nepovolili další touchdown, ale aspoň field goal z kopačky Kodýma si domácí připsali - 24:14.

Dobrou pasáž hry měli hosté ze Slovenska během třetí čtvrtiny. Nejprve Bútora 37yardovým passem oslovil Kotoru, aby v dalším útočném drivu útočili na první vedení v zápase. V klíčovém okamžiku však zabrala vysočinská obrana, Lepič zachytil interception a zajistil držení míče pro svůj tým. Následně skoro celé hřiště prokličkoval Dunovský, aby vytvořil pozici pro Blackwooda, který zaznamenal druhý touchdown v zápase - 31:21.

Na dostřel se hosté dostali po třech minutách posledního dějství, kdy krátkým během snížil Pargáč. Z následného útoku Gladiators neuspěli a Nitra měla opět příležitost jít poprvé do vedení. Ale i tentokrát si připsali ztrátu, živý míč zalehla obrana domácích, kteří pak chytře pracovali se zbývajícím časem. Jejich snaha byla nakonec korunována bodovou akcí Dundáčka. Jakékoli naděje slovenského týmu pak utnul vysočinský Karban dalším interceptionem.  

Vysočina Gladiators - Nitra Knights 38:28 (14:7, 10:7, 7:7, 7:7)

Ohodnoť článek

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Snapbacks liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators jsou v Czech Bowlu! Semifinále proti Nitře ovládli v krásném zápase 38:28 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.