Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jihlavská hokejbalová rezerva prohrála po více než roce, po nájezdech podlehla Třebíči 1:2

Každá vítězná série jednou končí. Šestnáct měsíců trvající šňůra, na kterou hokejbalisté jihlavského béčka navlékali samé výhry, se o víkendu přetrhla. Trojnásobný šampion Jihomoravské hokejbalové ligy padl v zápase proti Třebíči, která svého soka udolala 2:1 po samostatných nájezdech.

Ačkoliv šlo béčko do zápasu s cílem vstřelit rychlý gól, byla to naopak Třebíč, která šla jako první do vedení. V 11. vystihl rozehrávku domácích Máj a první střelou hostů na branku otevřel skóre. Zaskočená Jihlava si v průběhu první třetiny nevytvořila prakticky žádnou vyloženou příležitost, navíc byla neustále v početní nevýhodě, a tak se o tuto možnost obírala sama.

Ve druhé třetině začal SK více běhat a vytvářel si střelecké příležitosti. Jenže všechny tyto útočné nájezdy odrážel brankář Bártů s obětavými obránci. Když už se zdálo, že Jihlava ze svého tlaku udeří, přišlo zbytečné vyloučení a nápor byl otupen. Přesto se Jihlava dočkala dobré příležitosti. Unikajícího Smutného stáhl k zemi Bohatý a rozhodčí nařídil trestné střílení, to však Smutný neproměnil. Při přesilovce poté pálil Králova, rozvlnil však jen boční síť. Jihlavě se nedařilo a čím dál více byla na jejích hráčích vidět nervozita. Po zbytečné diskuzi s rozhodčímu dostal tahoun týmu Průcha trest do konce hry, a tak značně oslabil svůj tým.

Třetí třetina odstartovala velkým úsilím Jihlavy. V první vážné příležitosti však Anděl nedokázal z bezprostřední blízkosti zamířit mezi tři tyče. O několik minut později byla v brankovišti Slzy velká skrumáž, ale z ní SK nevytěžil tolik kýžený gól. Toho se solidně zaplněná tribuna dočkala až ve 36. minutě, kdy se z dorážky prosadil poprvé v sezóně Apeltauer - 1:1. Branka SK nakopla, ale ve zbývajícím čase nedokázala podruhé vyzrát nad v pohodě chytajícím Bártů. Nejblíže k otočení skóre měl v závěrečných minutách Trybuček, ale Třebíč náporu odolala.

Na řadu tak přišly nájezdy. Jihlava chtěla udržet svoji neporazitelnost a připsat si alespoň dva body. Jenže z pěti pokusů se ani jednou neprosadila. To na druhé straně se v páté sérii trefil Vilímek a tím zařídil bod navíc pro svůj tým.

„Zápas jsme nezvládli hlavně v hlavách. Je to sport, a tak musíme pogratulovat soupeři k výhře. Poslední dva týdny hrajeme v křeči a pod dekou. Snad se brzy chytneme a začneme zase sbírat body. Škoda té série, všechno jednou končí, bohužel,“ komentoval prohru kapitán týmu Petr Král.

SK Jihlava "B" - HBC Slza Třebíč 1:2 sn. (0:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Apeltauer (Trybuček, Smutný) - 11. Máj (Štveráček) a rozhodující nájezd Vilímek.

Rozhodčí: Chytil, Komárek. Vyloučení: 8:5. Navíc Průcha (SKJ) 10+OK. Bez využití. Střely na branku: 29:10. Diváci: 61.

Jihlava: Štefl - Anděl"A", Zbořil, Dolejší, Křivan, Fatrdla, Habermann - Hlavatý T., Zápotočný"A", Král"C" - Apeltauer, Trybuček, Průcha - Smutný, Materna, Pavlas - Hlavatý M.

Třebíč: Bártů - Štveráček"A", Ludes D., Vilímek, Máj - Bohatý, Ludes M. "A", Němec - Fuchs, Juránek, Riedl"C" - Fekiáč.

 

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, FC Vysočina Jihlava, Petr Král, HC Škoda Plzeň, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská hokejbalová rezerva prohrála po více než roce, po nájezdech podlehla Třebíči 1:2 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.