Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Martina Sáblíková v neděli nenastoupila do závodu, má za tím být spor mezi jejím trenérem a svazem

Rychlobruslařka Martina Sáblíková v neděli nestartovala v závodě Světového poháru kvůli "interním problémům v rámci svazu", jak nejprve neurčitě zdůvodnila. Později se ukázalo, že jde o podezření týkající se jejího trenéra Petra Nováka, který měl rychlobruslařskému svazu fakturovat nadsazené částky za soustředění v Itálii.

Bylo překvapením, když Martina Sáblíková, šestinásobná olympijská medailistka a rodačka z Nového Města na Moravě, nefigurovala na startovní listině nedělního závodu na 1 500 metrů na Světovém poháru v Calgary. Svoji absenci zdůvodnila zprvu jen v náznacích. 

„Důvodem jsou interní problémy v rámci našeho malého svazu eskalujicí v průběhu kvalifikačních závodů. Je mi líto, že někteří lidé nerespektují fair play ani týmové hodnoty. Ke škodě nás všech a našeho krásného sportu. Pořád se s tím peru, před dalším vyjádřením ale chci vydechnout a vše si srovnat v hlavě,“ napsala na svém facebookovém profilu.

Web Seznam Zprávy uvedl, že oněmi potížemi jsou faktury za soustředění v Itálii, které trenér Sáblíkové Petr Novák zasílal k proplacení rychlobruslařskému svazu. Praxe byla totiž taková, že soustředění platil přímo na místě Novák, svaz mu pak uhradil faktury. Vyšlo však najevo, že reálné náklady měly být výrazně nižší než částky, které byly fakturovány. Rozdíl za celkem pět soustředění v letech 2019 a 2020 měl činit až 700 tisíc korun.

„Měli jsme vážné pochybnosti, jestli ty částky nejsou nadsazené. A Novák opakovaně odmítl doložit, co přesně během soustředění zaplatil a kolik to doopravdy stálo,“ popsal pro Seznam Zprávy Václav Musil, bývalý místopředseda rychlobruslařského svazu. Svaz tedy Petru Novákovi požadovaných celkem 1,8 milionů korun z těchto důvodů odmítl proplatit. Trenér tedy svoji pohledávku postoupil marketingové společnosti Sport Invest, která zastupuje Martinu Sáblíkovou a která tak uvedenou částku nyní po svazu vymáhá.

Předsedkyně rychlobruslařského svazu Marcela Bradová ani trenér Petr Novák se zatím ke kauze nevyjádřili.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Český olympijský svaz | Zdroj Seznam Zprávy

Štítky Martina Sáblíková, Petr Novák, rychlobruslení, svaz, spor, trenér, Itálie, olympijské hry, Calgary, Nové Město na Moravě, SPORT INVEST International, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Martina Sáblíková v neděli nenastoupila do závodu, má za tím být spor mezi jejím trenérem a svazem | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.