Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Cyklistický závod Vysočina vyhrál Tomáš Bucháček o 2 vteřiny před Hunalem. Biker Kulhavý potrénoval na OH

Cyklista Tomáš Bucháček z týmu Whirlpool Author vyhrál po pěti letech etapový závod Vysočina. Druhý se ztrátou dvou sekund skončil Martin Hunal. K prvenství Bucháčkovi pomohla čtyřsekundová bonifikace za třetí místo v dnešní závěrečné etapě na okruzích okolo Bystřice nad Pernštejnem.

Poslední čtvrté dějství vyhrál ve spurtu patnáctičlenné skupiny Nizozemec Kelvin van den Dool před bikerem Jaroslavem Kulhavým, který skončil v celkové klasifikaci sedmý a před odletem na olympijské hry v Riu prokázal vynikající formu. „Před olympiádou je to moc dobrý výsledek. Přitom v závěru etap neměl týmovou podporu a musel se prosadit sám,“ řekl ČTK trenér českých bikerů Viktor Zapletal.

Kulhavý bral závod jako přípravu na obhajobu zlaté olympijské medaile z Londýna. Jednu etapu vyhrál a ve dvou skončil druhý. Nevyšla mu pouze první etapa, v níž dojel po kolizi s týmovým kolegou do cíle se ztrátou 83 sekund dvanáctý. 

„Výsledky mě jen utvrdily v tom, že jsem se vydal na dobrou cestu. Závod jsem jel z plného tréninku. Ve středu odlétám do Ria, kde mám v plánu se ještě týden tvrdě připravovat a pak už budu jen dolaďovat formu,“ řekl Kulhavý.

Foto www.cyklistikanymburk.cz | Zdroj ČTK

Štítky Tomáš Bucháček, olympijské hry, Kraj Vysočina, Jaroslav Kulhavý, Martin Hunal, Bystřice nad Pernštejnem, Rio de Janeiro, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistický závod Vysočina vyhrál Tomáš Bucháček o 2 vteřiny před Hunalem. Biker Kulhavý potrénoval na OH | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.