Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Světový pohár horských kol v Novém Městě může přijít denně maximálně tři tisíce diváků

Na závody Světového poháru horských kol, které se uskuteční v Novém Městě na Moravě 29. září až 4. října, budou mít přístup maximálně tři tisíce lidí v jeden závodní den. S ohledem na pokračující boj s pandemií koronaviru bude výrazně omezen i doprovodný program. Organizátoři o tom dnes informovali v tiskové zprávě.

Současná vládní nařízení v kombinaci s logistickými možnostmi dějiště závodů umožňují vstup maximálně třem tisícovkám diváků. Na tribunách ve Vysočina Areně budou zřízeny tři oddělené divácké sektory, každý o maximálním počtu tisíc osob.

"Je jasné, že uspořádat letos akci ve formátu, na který jsme byli za poslední roky zvyklí, nebude možné. Ale jsme rádi, že se vyhneme zcela komornímu pojetí a můžeme na Vysočinu pozvat alespoň omezené množství fanoušků," řekl předseda organizačního výboru Petr Vaněk.

Na víkendový program od pátku 2. října do neděle 4. října je už více než polovina vstupenek prodaná z předprodeje, který začal před vypuknutím koronakrize. Bikeři se tak nemusejí obávat, že by měli závodit před prázdnými tribunami, pokud odborníci současná opatření nepřehodnotí.

"Na druhou stranu ale máme závodní program rozšířený o dodatečné dva dny, protože nám Mezinárodní cyklistická unie (UCI) vlivem řádění koronaviru přisoudila uspořádání hned dvou kol Světového poháru. Pro zájemce, na které se ve víkendových dnech vstupenky již nedostanou, se tedy nabízí možnost přijet na Vysočinu v úterý a čtvrtek, kdy bude také možnost vidět největší esa pelotonu horských kol na tradičních novoměstských tratích," připomněl Vaněk.

Kvůli vyšší bezpečnosti byl omezen obvykle bohatý doprovodný program. "Akce se uskuteční v souladu se všemi vládními nařízeními, které se týkají nového typu koronaviru. Proto letos nebude možné zpřístupnit v Novém Městě tolik populární týmovou zónu, kde je každoročně možnost potkat oblíbené sportovce tváří v tvář, vyfotit se s nimi nebo je jen sledovat při jejich obvyklé předzávodní rutině," uvedl Vaněk.

Závodníci navíc poputují hned z Nového Města na světový šampionát do rakouského Leogangu a nemohou si dovolit sebemenší riziko nákazy. Proto budou v rámci celého závodního týdne maximálně izolováni.

"Takový je letošní trend, vidět to je třeba i na Tour de France. Všichni sportovci se od diváků izolují, ihned po dojezdu si nasazují roušky, dezinfikují ruce a bezpečnostních opatření je samozřejmě mnohem víc. Pokud chceme být pro všechny zúčastněné důvěryhodným pořadatelem, musíme se tomuto trendu přizpůsobit a letos zkrátka vynechat některé tradiční součásti programu," vysvětlil Vaněk.

Přes všechny překážky by však měla být k vidění bikerská elita. I díky tomu, že závodní sezona je kvůli pandemii velmi krátká. "V současné situaci pro nás bylo obtížné připravit podmínky pro vstup závodníků z potenciálně 'rizikových' zemí do České republiky, ale díky skvělé spolupráci s Národní sportovní agenturou a dalšími úřady se nám daří i tyto organizační překážky úspěšně řešit. Proto zatím vše vypadá na velmi hojnou účast závodníků prakticky z celého světa," doplnil Vaněk.

Vstupenky je možné koupit pouze v předprodeji, na místě již nebudou k dispozici.

Foto mtbs.cz | Zdroj ČTK

Štítky Sport, cyklistika, horská, Světový, Nové Město n.Mor., diváci, Nové Město na Moravě, Světový pohár horských kol, pandemie covidu-19, Petr Vaněk, Kraj Vysočina, vstupenka, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Tour de France, ko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Světový pohár horských kol v Novém Městě může přijít denně maximálně tři tisíce diváků | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.