Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejbalový Orion Cup opanovala Karviná, na specializovanou školku se vybralo skoro 16 tisíc

Jubilejní dvacátý ročník hokejbalového ORION Cupu ovládla HBK Karviná, na bedně se umístila ještě Canada a Vatikán B. Celým dvoudenním turnajem se nesl charitativní podtext, na specializovanou školku Demlova vybralo rekordních více než 15 tisíc korun.

Jubilejního ročníku se zúčastnilo celkem deset týmů, které byly rozdělené do dvou skupin. Po základních skupinách se mančafty mohly těšit na předkolo a následné play-off. Pod dohledem kvarteta rozhodčích se hrálo 2x12 minut. Hokejbalový maraton čítal úctyhodných 36 zápasů.

V samotném turnaji hráli prim především nováčci z Karviné, v jejichž dresu se proháněli borci jako Heczko, Pala, Toth, Rosůlek, Kaluža a další hokejbalovému světu známí hráči. Ve druhé straně pavouka to byli naopak hráči obhájců prvenství z Canady, složení z bývalých extraligových i současných hráčů SK.

Nebylo tedy překvapením, že právě zmíněné týmy na sebe po zásluze nakonec také narazily ve finále, které ovládla Karviná v poměru 2:0. Vítězný tým na turnaji inkasoval pouze 1x a v osmi zápasech se z výhry radoval hned sedmkrát, jednou se pak o body podělil se Vsetínem.

Konečná bronzová příčka patřila hráčům z Vatikánu B, kteří se po z jejich pohledu špatné základní skupině nakonec prokousali až na medailové příčky. Černý Petr v podobě bramborové medaile zůstal hokejbalistům ze Vsetína. Pořádající tým Vrťas #39 zklamal a skončil až na 6. místě. Přesto z tábora domácích žádný smutek nešel, ba naopak, ORION splnil svůj smysl.

„Za dobu pořádání ORION CUPu jsme na specializovanou školku vybrali ve sbírce částku kolem 200.000,- Kč. V letošním roce se jednalo o rekordní sumu a já bych touto cestou ještě jednou poděkoval týmům, divákům a všem, kteří se turnaje zúčastnili a pomohli k té celkové sumě ve výši 15.849,- Kč. Částka poputuje na dobrou věc. Byly to dva skvělé hokejbalové dny a myslím, že jsme si to tady všichni společně užili. Děkujeme,“ těší předsedu Libora Doležala.

ORION CUP výrazně podpořilo také město Jihlava a pivovar Ježek, kterým patří velké díky.

Konečné pořadí:

1. HBK Karviná
2. Canada
3. Vatikán B
4. HBK Vsetín
5. Lužinští srdcaři
6. Vrťas #39
7. Helenín
8. Světlá nad Sázavou
9. Bulldogs
10. Nedělní odreagování

Nejlepší hráči turnaje:

Jan Blaško – obránce týmu Canada
Jan Diviš – útočník týmu HBK Karviná
Matěj Halouzka – brankář Bulldogs

Ohodnoť článek

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky Orion Cup, Jihlava, nohejbal, charita, Karviná, Kanada, Vatikán, Vsetín, Yale Bulldogs, Jan Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalový Orion Cup opanovala Karviná, na specializovanou školku se vybralo skoro 16 tisíc | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.