Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Gladiátoři zbrojí před novou sezónou. Hrajícím trenérem Langford, Purdieho nahradí jiný Američan

Do prvního mistrovského zápasu je ještě relativně daleko, ale Vysočina Gladiators zimním spánkem rozhodně nepodřimují. Nová sezóna bude v podání týmu amerického fotbalu ve znamení výrazných změn, a to jak na postech hráčských, tak funkcionářských.

Co se týká změn v kádru, tou největší je odchod populárního Joshe Purdieho, kterého nahradí jiný Američan Michael Lindsey. Typově podobný hráč, který již v minulosti dvě sezóny v české lize odehrál a jednou vyhrál anketu o nejlepšího ofenzivního hráče ligy. „Navíc se dobře zná s naším quarterbackem Reggiem Langfordem a jejich spolupráce v útoku by měla být ozdobou celé ligy,“ stojí v prohlášení Vysočina Gladiators.

Reggie Langford bude navíc kromě pozice quarterbacka zastávat i pozici hlavního trenéra týmu. Bude tak kompletně připravovat a řídit tréninky a detailně rozebírat videa ze zápasů a tréninků. Dosavadní hlavní trenér Ondřej Paulus bude mít na starost především obranu, se kterou mu bude částečně pomáhat i zkušený rakouský trenér Gerhard Hochreiter.

Co se týká dalších hráčských změn, končí u Gladiátorů linemani Vít Wojnarowski a Jakub Halousek. Z důvodu zranění do letošní sezóny nezasáhne ofenzivní lineman Martin Gura a cornerback Jakub Čermák. Tyto borce by měli nahradit nově příchozí hráči - cornerback Stanislav Lepič z Pardubic, ofenzivní lineman Radek Mitáš z brněnských Sigrs a wide receiver Jan Beran z pražských Black Panthers. Nadějně vypadá přestup defenzivního linemana Miroslava Bartoše z německé GFL.

Kromě těchto posil se nadále jedná ještě o příchodu jednoho ofenzivního linemana. „Do kádru Vysočiny se po dlouhodobých zraněních vracejí cornerback Štěpán Calta, wide receiver Vojtěch Mašita a defenzivní lineman Radek Jindra,“ zní od Gladiators.

Od ledna se již zapojili do tréninku hráči juniorky a dorostu, kteří měli pauzu do konce roku vzhledem k tomu, že ještě začátkem listopadu hráli playoff zápasy ve svých soutěžích. Také se přidali hráči, kteří doléčovali různá zranění. Momentálně tedy kádr čítá okolo šedesáti hráčů.

V únoru čeká Gladiátory přípravný kemp v Milevsku a začátkem března pak přípravný zápas s pražskými Black Panthers. Poté již vše bude směřovat k začátku soutěže, který je naplánován na přelom března a dubna.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Vysočina Glaldiators | Zdroj Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, trenér, trénink, úraz, Michael Lindsey, Jakub Čermák, Jan Beran, Miroslav Bartoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiátoři zbrojí před novou sezónou. Hrajícím trenérem Langford, Purdieho nahradí jiný Američan | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.