Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U jihlavské Dukly končí trenér Petr Vlk. V klubu strávil více než 25 let

Dnešní západ mezi hokejisty Jihlavy a Litoměřic byl poslední pro hlavního trenéra týmu HC Dukla Jihlava Petra Vlka. Ten po dohodě ukončil své působení v klubu jako hlavní trenér.

„Petru Vlkovi děkuji za dlouholetou trenérskou práci pro organizaci HC Dukla Jihlava, přeji mu mnoho úspěchů v jeho další práci. Věřím, že tato změna přinese impuls k lepším výsledkům týmu,“ sdělil jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Petr Vlk svůj sportovní život spojil především s klubem Dukla Jihlava. Jako hráč i trenér strávil ve službách Dukly více než čtvrt století. V roli hráče odehrál v dresu Dukly více než 500 utkání, včetně sobotního zápasu s Litoměřicemi jich odkoučoval jako hlavní trenér 794.

Na jihlavské střídačce poprvé usedl v sezoně 2002/2003, kdy se postavil na střídačku jako asistent trenéra. Do primární funkce povýšil o sezonu později a dokázal dovést tým do extraligy. Jenže jeho první extraligová zkušenost trvala jenom do prosince, kdy byl po sérii proher odvolán a nahrazen Richardem Fardou. Následující sezonu zůstal u juniorů, aby se v sezoně 2006/2007 zpět k A-týmu vrátil.

Mezi lety 2007 – 2010 se přemístil do Olomouce, od sezony 2010/2011 nepřetržitě působil jako hlavní trenér zpět v Jihlavě. I podruhé dostal Duklu znovu do extraligy, podceňovaný tým mohl slavit návrat zpět 21. dubna 2017 po vítězném zápase 11. kola baráže proti Karlovým Varům. Po nešťastném sestupu ještě téže ročník se pokusil vrátit s týmem zpět o jednu sezonu později, ale Jihlavští tehdy nepřešli přes Kladno v semifinále.

Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, trenér, odchod, Petr Vlk, Litoměřice, Bedřich Ščerban, HC Stadion Litoměřice, Rytíři Kladno, HC Energie Karlovy Vary, HC Olomouc, Richard Farda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U jihlavské Dukly končí trenér Petr Vlk. V klubu strávil více než 25 let | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.