Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dukla vyhrála na Slavii po nájezdech, ve čtvrtfinále se utká s Litoměřicemi

Základní část první hokejové ligy je za námi. Dukla ji v úterý zakončila výhrou 4:3 po samostatných nájezdech na ledě pražské Slavie. Tým z Vysočiny dlouhodobou část soutěže vyhrál, ve čtvrtfinále play-off kterém bude čelit soupeři z Litoměřic. První zápas vyřazovacích bojů začíná v pátek od 17:30 na Horáckém zimním stadionu.

Vstup do úterního utkání nemohla mít Jihlava lepší, během úvodních osmi minut totiž nasypala za záda slávistického brankáře hned tři góly. Podíl na dvou gólech si připsal Matěj Pekr, nejprve na začátku 4. minuty naservíroval puk Lukáši Andělovi, sám pak v čase 6:24 tečoval Černohorského nahození do branky. Třetí gól přidal po akci 2 na 1 exslávista Tomáš Jiránek.

Jenže Slavia se vrátila do hry využitou přesilovkou na začátku druhé třetiny, když se z pravého kruhu prosadil domácí Vlček. Úvodní minuty druhé třetiny byly díky brzkému gólu na jednu branku, a když se prosadil v čase 25:03 po individuální akci Šmerha, Eden hnal domácí za srovnáním.

A to přišlo, druhou využitou přesilovku svým druhým gólem zajistil opět Vlček těsně před polovinou zápasu. Rozuzlení přišlo až v nájezdech, kde se prosadil tradičně Matěj Pekr a i poslední zápas základní části Dukla vyhrála - 4:3 po samostatných nájezdech.

O tom, že Dukla základní část vyhraje, bylo jasno už několika týdny. To zajímavější a důležitější se odehrávalo na hraně postupu do play off. Díky výhře v Kladně si nakonec místenku ve vyřazovací části soutěže zajistily Litoměřice, které se stanou čtvrtfinálovým soupeřem jihlavské Dukly. Další čtvrtfinálové dvojice jsou Vsetín - Prostějov, České Budějovice - Havířov a Kladno - Přerov. 

Čtvrtfinálová série se otevře první zápasem již v pátek, druhý je programu hned o den později. Informace o prodeji vstupenek naleznete zde.

HC Slavia Praha - HC Dukla Jihlava 3:4 po sam. nájezdech (0:3, 3:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 21. Vlček (Vrdlovec, Novák), 26. Šmerha, 30. Vlček (Doležal, Novák) - 3. Anděl (Pekr), 6. Pekr (Černohorský, Skořepa), 8. Jiránek (Bezúch, Suchánek), rozh. nájezd Pekr. 

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Coubal, Rubáš. Diváci: 767.

Slavia: Šorf – Hejda, Novák, Barák, Steinocher, Valík, Štibingr, Antoš – Doležal, Vlček, Vrdlovec – Šteiner, Ondráček, Kubica – Šmerha, Hradil, Všetečka – Tejral, Furch, Jaroslav Brož.

Jihlava: Jan Brož – Kajínek, Váňa, Štebih, Matějíček, Suchánek, Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Čachotský, Osmík – Jiránek, Zeman, Bezúch – Půža, Hlinka, Hrníčko

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky FK Dukla Praha, HC Slavia Praha, HC Stadion Litoměřice, Matěj Pekr, FC Vysočina Jihlava, čtvrtfinále, Tomáš Jiránek, SK Kladno, SK Dynamo České Budějovice, VHK Vsetín

Dukla vyhrála na Slavii po nájezdech, ve čtvrtfinále se utká s Litoměřicemi | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.