Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dlouho to vypadalo špatně, nakonec si však Dukla z Frýdku odváží dva body

I v prvním venkovním zápase po repre pauze slaví Dukla Jihlava úspěch, přestože to na něj dlouho nevypadalo. Ve Frýdku-Místku totiž ještě v poslední minutě prohrávala, přesto ze zápasu 55. kola vydolovala výhru v prodloužení 3:2. V tabulce jsou hokejisté z Vysočiny první se třináctibodovým náskokem před Kladnem.

Frýdek začal aktivně, ale první branku zaznamenali hosté, když zpoza branky zasunul v 11. minutě puk za záda Danečka Lukáš Klíma. Stav 0:1 trval i při odchodu týmů do kabin, když jihlavský Honzík dokázal vytěsnil i Hladonikovu nebezpečnou ránu.

Slezané se dočkali krátce po začátku druhé třetiny, ve 24. minutě prostřelil Honzíka z úhlu Jan Zahradníček. Po sérii vyloučení pak následoval další trest - ve 32. minutě napřáhl Jan Bartko a z hranice kruhu mířil přesně do šibenice - 2:1. Ke konci druhého dějství došlo ke kuriózní situaci, kdy se po nárazu vysypalo plexisklo a dlouze se opravovalo.

I třetí perioda měla zajímavý průběh. Na jihlavskou tyčku navázala na druhé straně šance Christova, branka však padla až v poslední minutě základní hrací doby. Po vyhraném buly vypálil od modré projektil Pohl a Tomáš Čachotský jeho ránu jemně tečoval, čímž zařídil prodloužení.

V něm se přesně po minutě prosadil precizně provedeným blafákem Matěj Pekr, který tak druhý bod přisoudil týmu z Vysočiny.

HC Frýdek-Místek - HC Dukla Jihlava 2:3 po prodl. (0:1, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Zahradníček (Christov,Mikulík), 32. Bartko (Martynek) – 11. Klíma (Skořepa), 60. Čachotský (J. Pohl, M. Hlinka), 61. Pekr (J. Pohl)

Rozhodčí: Wagner, Kašík – Novák, Kučera. Diváci: 1347.

HC Frýdek-Místek: Daneček – Krisl, Husák, Bartko, Zahradníček, Hrachovský, Stránský – Martynek, Hladonik, Mikulík – Kofroň, Motloch, Christov – Rudovský, Klimša, Kaukič – Flok, Peterek, Kalus - Przybyla

HC Dukla Jihlava: Honzík – Pohl, Kajínek, Matějíček, Štebih, Holý, Suchánek, Černohorský – Bezúch, Skořepa, Anděl – Hrníčko, Čachotský, Harkabus – Zeman, Hlinka, Jiránek – Pekr, Klíma, Půža

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Frýdek-Místek, první liga, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, FC Vysočina Jihlava, SK Kladno, Matěj Pekr, Jan Zahradníček, Jan Bartko, Tomáš Čachotský

Dlouho to vypadalo špatně, nakonec si však Dukla z Frýdku odváží dva body | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.