Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Derby pro jihlavskou Duklu! Rivala z Třebíče udolala v samostatných nájezdech

Dlouho to vypadalo na tři body, nakonec si Dukla do prvoligové tabulky připsala "jen" dva. V regionálním derby proti Třebíči, které zakončilo program 38. kola, po nerozhodném výsledku v základní části uspěla v samostatných nájezdech. Po výhře 3:2 má Jihlava osmibodový náskok před druhými Českými Budějovicemi.

První třetina nabídla celkem vyrovnaný průběh, ale bez velkých šancí. Jediný gól úvodního dějství obstarala domácí dvojice Pekr - Anděl v 18, minutě. Stalo se tak paradoxně v oslabení, první jmenovaný využil chybné rozehrávky hostů a jihlavský odchovanec zamířil přesně do růžku Vejmelkovy branky - 0:1.

Zvýšit náskok mohl Klíma, ale v klíčové chvíli mu puk podjel pod hokejkou. Na druhé straně nadvakrát vyzkoušel Lundströmovu pozornost Novák. Poté se do několika velikých možností dostala Dukla. Čachotský neproměnil trestné střílení nařízené po faulu na jeho osobu, následně Werbik po individuální akce orazítkoval břevno. Soustavný tlak vygradoval v 39. minutě, kdy se do kotouče tvrdě opřel Petr Štindl - 0:2.

Třebíč se do hry vrátila na začátku třetí periody, kdy přesilovku povedenou ránou zužitkoval Adam Raška. Utlumit nadšení Třebíče mohl okamžitě Zeman (vychytal ho Vejmelka) nebo Pekr (trefil tyč), znovu však zahřmělo před domácí brankou. Ve 46. minutě vypálil Karel Nedbal a jeho pokus doskákal za Lundströma - 2:2. Do konce regulérní hrací doby neměl daleko ke gólu Pekr, ale skóre se už neměnilo.

Když Dukle nevyšla přesilovka v prodloužení, musely rozhodnout samostatné nájezdy. Oproti jedinému úspěchu Třebíče se Dukla mohla pochlubit hned dvěma proměněnými nájezdy, ten rozhodující Andělův přisoudil domácím druhý bod.

HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Anděl (Pekr), 39. Štindl (Pekr), rozh. náj. Anděl – 44. Raška (Szathmáry, P. Kratochvíl), 46. Nedbal (V. Čejka, Vodný).

Rozhodčí: Vrba, Obadal – Šimán, Tvrdík. Diváci: 3 274.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Mareš, J. Holý, Štebih (A), Půža, Štindl, Vála, Černohorský – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, T. Havránek – D. Čermák, M. Hlinka, Hrníčko.

SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka (C), Vl. Brož, Furch – Vodný (A), Raška (A), Střondala – Psota, Nedvídek, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, M. Novák.

  

Foto Dalibor Mašek

Štítky SK Horácká Slavia Třebíč, FK Dukla Praha, trestné střílení, SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, Petr Štindl, Adam Raška, Karel Nedbal, HC Dukla Jihlava

Derby pro jihlavskou Duklu! Rivala z Třebíče udolala v samostatných nájezdech | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.