Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla Jihlava poprvé v historii vyhrála v Přerově, dostala se tak na druhé místo tabulky

Zdá se, že jihlavské procitnutí je potvrzeno. Po sérii špatných výsledků a výkonů Dukla Jihlava třikrát naplno bodovala, naposledy v sobotu v Přerově, kde zvítězila 4:2, když si rozhodující náskok vybudovala ve druhé třetině. Díky prohře Českých Budějovic se navíc prodrala na druhé místo tabulky 1. ligy.

První třetina se nesla v opatrném duchu, proto se na první vážnější příležitost čekalo až do 10. minuty zápasu. Tehdy si domácí Procházka umně prohodil obránce Dukly, jenže byl už takk blízko brankáře Honzíka, že nedokázal přesně zakončit. Stejný hráč se při dalším svém střídání opět ocitl před jihlavským brankářem, ale ani teď mu nebylo přáno. Za největší šanci Dukly v první periodě považujeme Kolářovu střelu do odkryté branky, se kterou si ale nakonec domácí Klimeš poradil.  

Hned na začátku druhého dějství měl Dukla k dispozici přesilovku a hned po dvanácti sekundách ji proměnila ve vedení - střelu od modré nadvakrát za Klimeše propasíroval Michal Důras. Domácí to vybudilo k větší aktivitě - Ferenc v ůniku ještě neuspěl, ale o chvíli později, ve 25. minutě, se šikovně obranou prokličkoval Roman Pšurný a o tyčku vyrovnal na 1:1.

Jihlava odpověděla ve 30 minutě; při hře 4 na 4 ujel Harkabus a předložil Martinu Kohoutovi nabídku, která se neodmítá - 1:2. Přerov tato branka poznamenala hned za dvě minuty inkasoval znova. Bilčíkovu střelu Klimeš vyrazil nad sebe, puk dopadl zpět do brankoviště, kde si nejpohotověji počínal Jan Kolář. Domácí si vybrali oddechový čas, přesto se z letargie moc neprobrali, po střele Jíchy je zachránila tyč.

Na konci druhé třetiny byl na pět minut plus do konce utkání vyloučen hostující Škůrek, ale většina této přesilovky byla odehrána v té třetí. Přerovší se však snížení dočkali až po jejím skončení. Po nenápadné akci střílel Kratochvíl , Honzík puk vyrazil pouze před sebe, kde se nejlépe zorientoval Tomáš Sýkora.

Domácí prahli po vyrovnání, ale do otevřené obrany jim unikali rychlí Jihlavané - blízko ke gólu měl Dobrovolný, Březinovu střelu zastavila tyč. Potom se dvakrát ve velké šanci objevil domácí Kovařík, ale Honzík čaroval. V závěru Přerov odvolal Klimeše z branky, ale znamenalo to jen čtvrtý gól v domácí kleci, konkrétně z hole Richarda Diviše. 

HC Zubr Přerov - HC Dukla Jihlava 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)

Branky: 25. Pšurný, 45. Sýkora – 23. Důras, 30. Kohout, 32. Kolář, 60. Diviš.

Rozhodčí: Koziol – Hanzlík, Konvička.

Diváci: 2280.

Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Hořava, Novotný, Ferenc, Vágner, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Sikora – Stoklasa, Sýkora, Dostálek – Goiš, Popelka, Kovařík – Kratochvíl, Král, Blinka.

Jihlava: Honzík – Štebih, Bilčík, Škůrek, Parýzek, Dobrovolný, Grebenyuk, Šafář – Důras, Skořepa, Beránek – Kolář, Jícha, Diviš – Kohout, Anděl, Harkabus – Prokš, Březina.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Zubr Přerov, Jan Kolář, Madeta Motor České Budějovice, Michal Důras, Tomáš Sýkora, Roman Pšurný, Richard Diviš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava poprvé v historii vyhrála v Přerově, dostala se tak na druhé místo tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.